Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 13-12-2009

Achtervolging
UTRECHT / NIEUWEGEIN De politie heeft na een achtervolging in de vroege ochtend van zaterdag 12 december een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden, die zich aan controle wilde onttrekken.

Toen agenten de man die ochtend om 06.20 uur op de Soestwetering een automobilist wilde controleren, ging die er er met gedoofde lichten vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en konden de verdachte uiteindelijk in Nieuwegein tot stoppen dwingen. De verdachte werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Bij fouillering kwam uit zijn zak een bivakmuts tevoorschijn. In de politieauto spuugde de verdachte een agent in zijn nek, beledigde hij de agenten en uitte bedreigingen.

Op het politie bureau bleek dat de verdachte nog maar liefst 24 vonnissen open had staan en zijn rijbewijs ongeldig was. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Met alcohol op tegen boom gereden
VIANEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december een 19-jarige man uit Vianen aangehouden, die onder invloed van alcohol op de Helsdingse Achterweg met zijn auto tegen een boom was gereden.

Het gebeurde die nacht omstreeks 05.30 uur. De bestuurder raakte bij de aanrijding niet gewond, maar zijn passagier en even oude plaatsgenoot had een hoofdwond en klaagde over pijn in zijn nek. Hij werd met een ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De bestuurder moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 675 ug/l uit. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man slachtoffer van straatroof
NIEUWEGEIN Een 37-jarige man uit Nieuwegein werd in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 december op het Dukatenburg in zijn woonplaats van zijn geld beroofd door drie Marokkaanse mannen in een busje.

Het gebeurde die nacht rond 01.10 uur. De dieven reden in een donkerblauw busje van Amerikaanse makelij met erg donkere ramen. Ze inzitten stapten uit, hielden het slachtoffer tegen en haalden zijn portemonnee uit zijn zak.

Signalementen
De bestuurder van het busje is een:

* forse Marokkaanse man met een bol hoofd
* hij droeg een zwart wollen mutsje

* hij sprak beschaafd Nederlands.

De passagier voor in het busje is een:

* Marokkaanse man

* leeftijd rond 35 jaar

* met een ingevallen gezicht met erg veel littekens.

De passagier achter in het busje is een:

* slanke Marokkaanse man

* lengte 1,75 meter tot 1,80 meter

* hij was kaal of had gemillimeterd haar

* hij droeg een lichtkleurig jack.

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook andere mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat, kunnen contact opnemen met de Politie Nieuwegein via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Overlast van vuurwerk
IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdagavond 11 december op de Weegbree bij de tramhalte Achterveld een 19-jarige man uit IJsselstein aangehouden, die daar samen met vijf andere jongeren vuurwerk naar voorbijgangers gooide.

De gewaarschuwde politie liet de jongeren hun zakken leegmaken, maar de agenten troffen geen vuurwerk meer aan. Wel had een van de verdachten een spuitbusje met pepperspray en een stroomstootwapen bij zich. De agenten namen deze wapens in beslag en de verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak
VIANEN Bij een woning aan de Meidoornlaan werd vrijdagavond 11 december ingebroken.

Het gebeurde die avond rond 19.55 uur. De bewoners waren niet thuis. Een getuige zag de inbrekers weglopen en gaf aan de politie het volgende signalement door:

* drie mannen

* een opvallend lange en twee kleinere

* droegen alle drie een bivakmuts

De gewaarschuwde politie trof de verdachten in de omgeving niet meer aan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele andere getuigen zich te melden. Ook mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat, kunnen contact opnemen met de Politie Vianen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Veel te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december op de Bovenmonde een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden, die onder invloed van alcohol met haar auto bijna een vijver was ingereden.

Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, troffen de agenten de verdachte in zwaar beschonken toestand aan. Ze was niet eens in staat om mee te werken aan de blaasproef en werd daarom direct meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en een bloedproef. Hoewel het alcoholpromillage in haar bloed niet direct vastgesteld kon worden, werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.