Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 13-12-2009

Onderzoek brand caravan

VRIES De brand in een stacaravan op een camping aan de Esakkers in Vries is zeer waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte houtkachel. Bij de brand kwam de 34 jarige bewoner om het leven. Zijn 7 jarige dochter kon nog net op tijd uit de brandende caravan vluchten. Zij is na onderzoek in het ziekenhuis ondergebracht bij familie. Ze maakt het naar omstandigheden goed. (2009060990)

Huiselijk geweld

EELDE Zaterdag hield de politie een 49 jarige man uit Eelde aan. De man vernielde bij hem thuis de voordeur en sloeg zijn vrouw. Die deed aangifte waarna de man is aangehouden. De man is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Het protocol Huiselijk geweld is in werking gesteld.

Geef nooit de pincode door

ASSEN De politie waarschuwt voor personen die in het kader van de komende Kerst met een mooi verhaal aan de deur komen en alleen maar uit zijn op het stelen van geld of pasjes. Zaterdag is een 93 jarige vrouw uit Assen de dupe geworden van dit soort lieden. Twee op het oog keurige vrouwen kwamen bij haar aan de deur met het verhaal dat ze namens een stichting kwamen en dat mevrouw een Kerstcadeau kreeg. Hoewel de vrouw daar helemaal niet in was geïnteresseerd liet ze de vrouwen toch binnen. Terwijl één van de vrouwen de bewoonster en een bezoekster aan de praat hield ging de andere vrouw even weg om iets op te halen. Er werd nog wat genoteerd en de vrouwen vertrokken weer. Een poosje later werd de bejaarde vrouw gebeld door iemand die vertelde dat ze het bankpasje van de vrouw gevonden had. Toen bleek dat deze verdwenen was uit de portemonnee van de vrouw. Het lukte de belster de vrouw haar pincode te ontfutselen en binnen een uur was er een aanmerkelijk bedrag van haar rekening gepind. De politie stelt een onderzoek in. (200961123)

Zware mishandeling

ASSEN De politie is een onderzoek gestart naar een incident op zaterdagavond waarbij een 48 jarige bewoner van de Rembrandtlaan in Assen gewond raakte. De man kreeg een steen op zijn hoofd gegooid en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De man en zijn gezin werden de hele avond lastig gevallen door een groepje jeugd waarbij o.a. met vuurwerk en stenen werd gegooid. Toen de groep rond middernacht weer voor het huis stond ging de bewoner naar buiten en werd toen met een steen gegooid. De groep jongeren verdween. Hun identiteit is bekend. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling en worden op korte termijn aangehouden. (2009061131)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Na een korte achtervolging door winkelpersoneel is zaterdagmiddag op de Noorderstraat in Emmen een 18 jarige jongen uit die plaats aangehouden. Uit een winkel aan de Hoofdstraat had hij zonder af te rekenen een jas meegenomen. De jas ging terug naar de eigenaar en de jongen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009061061)

HOOGEVEEN Een toezichthouder van de gemeente Hoogeveen hield zaterdagmiddag een 16 jarige jongen aan die wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen. Een voorbijganger vond in de bosjes op het Nicolaas Beetsplein een paar doosjes parfum. Hij waarschuwde de toezichthouder die vervolgens in de buurt ging posten. Na korte tijd zag hij dat een jongen de doosjes ophaalde en in een tas deed. Hij sprak de jongen aan die er als een haas vandoor ging. Na een flinke achtervolging te voet lukte het de toezichthouder om de jongen in de Rubensstraat aan te houden. Hij werd overgedragen aan de politie. De jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. In de tas die de jongen bij zich had zaten meerdere flesjes parfum. Die bleken gestolen te zijn bij twee winkels aan de Hoofdstraat. (2009061063)

Rijbewijs ingevorderd

BORGER-ODOORN Op de N379 in de gemeente Borger-Odoorn vorderde de politie zaterdag het rijbewijs in van een 23 jarige automobilist uit Borger. Hij reed met een snelheid van 135 km per uur over deze 80 km weg. De politie controleerde met de lasergun

Twee personen gewond

DALEN Op de N34 ter hoogte van de afslag Dalen belandde zaterdagmiddag een auto in de sloot. De beide inzittenden, een 74 jarige vrouw en haar 81 jarige echtgenoot raakten daarbij gewond. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Het ongeluk gebeurde doordat de vrouw vlak voor de afrit plotseling keerde en daarbij de macht over het stuur verloor. Ze belandde met haar auto in de sloot. Voorbijgangers hielpen de vrouw uit de auto. De brandweer kwam er aan te pas om de man uit de auto te halen. (2009061088)

Alcohol in het verkeer

KLAZIENAVEEN Na een melding van medeweggebruikers hield de politie zaterdagavond op de Verlengde Noordersloot in Klazienaveen een 55 jarige automobilist uit Emmen aan. De man had gedronken (750 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Met een rijverbod van negen uur is de man later op de avond weer in vrijheid gesteld. (2009061111)

Vuurwerkcontrole

SCHOONEBEEK Zaterdag hield de politie aan de Duitse grens bij Schoonebeek een controle op het bezit van vuurwerk. Daarbij zijn o.a. zeven vuurwerkpistolen in beslag genomen. In de auto van een 25 jarige man uit Zwaagwesteinde trof de politie vier vuurwerkpistolen met munitie aan. Een 22 jarige man uit Emmen kwam vanuit Duitsland met een vuurwerkpistool en munitie. Een 50 jarige man uit Weiteveen had ook in Duitsland een vuurwerkpistool met munitie gekocht maar liep bij de grens tegen de lamp. Bij een 38 jarige man uit Nieuw Weerdinge vond de politie munitie voor een vuurwerkpistool. De man verklaarde dit pistool thuis te hebben. Daar werd het even later in ebslag genomen. Alle pistolen en munitie zijn in beslag genomen en tegen de eigenaars wordt proces-verbaal opgemaakt. Naast de vuurwerkpistolen trof de politie bij en aantal andere grensoverschrijders nog wat vuurwerk. Ook dat is in beslag genomen en wordt tegen de eigenaars proces-verbaal opgemaakt.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.