Politie Gelderland-Zuid

Insluipingen na vrije binnenkomst

Oosterhout, Nijmegen, 13-12-2009 o Politieagenten hebben zondagochtend bij 6 bewoners in Oosterhout aangiften opgenomen nadat er vannacht was ingebroken. Alle achterdeuren bleken niet afgesloten te zijn geweest.

De inbrekers waren makkelijk in de woningen binnengekomen, omdat de achterdeur bij alle 6 woningen niet was afgesloten. Bij de diefstallen zijn laptops, mobieltjes, spelcomputers, n flatscreen en geld ontvreemd. Een weggenomen fiets werd bij een andere woning waar was ingebroken, weer aangetroffen. Bij enkele woningen waarvan de achterdeur wel was afgesloten, werden alleen sporen van ongewenste bezoekers gevonden; daar was men niet binnen geweest.

Van 2 bij de woning geparkeerde autos was de ruit verbroken. Het navigatiesysteem dat in de auto was achtergelaten, bleek te zijn ontvreemd. Van de benadeelden is aangifte opgenomen.

De inbraken vonden plaats in de Colmarstraat (2), Evartstraat, Elstartstraat, Weefgewichtstraat en de Slingerkogelstraat.

Preventietips
Naast de aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van criminaliteit nog altijd beter. Enkele zaken die u bijvoorbeeld zelf kunt ondernemen, vind u op www.politie.nl

onder Veelgestelde vragen en Preventietips. (1)

Laatst gewijzigd 13-12-2009 13:31 | © Regio Gelderland-Zuid |