Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.30

Utrecht, 13-12-2009

Vechten op het ijs

UTRECHT- Op zaterdagavond 12 december kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een ijshockeywedstrijd.

In de ijshal aan de Mississippidreef werd een ijshockeywedstrijd gehouden. Op een gegeven moment ontstond er onenigheid tussen de spelers wat uitmondde in een vechtpartij. Over en weer werd geslagen. Uiteindelijk ging iedereen van het ijs af en bleef de situatie dreigend en de politie werd gebeld. Een Persoon had letsel aan zijn neus, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Gezien het feit dat er over en weer was geslagen bleef het bij bemiddeling. Omdat het om een wedstrijd ging zal er door de scheidsrechters wel melding worden gedaan bij de bond.

Aangehouden na geweld

UTRECHT- Op zondagavond 13 december werden twee personen aangehouden voor geweld tegen agenten.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding van een ruzie op straat, de Anthoniedijk. Agenten gingen direct ter plaatse. Agenten troffen een aantal personen aan. Een 21-jarige man uit Utrecht wilde in gevecht gaan met een ander persoon. De agenten probeerde de man rustig te krijg maar was erg wild. De agenten besloten peperspray in te zetten en hij kon vervolgens worden aangehouden. Een 18-jarige man gaf een agent vervolgens een klap in het zicht. De andere agent kreeg een schop tegen zijn been. Deze man werd ook aangehouden en ingesloten voor verhoor.Wat er nu uiteindelijk heeft plaatsgevonden en waarom de ruzie heeft plaatsgevonden.

Berovingen

UTRECHT-Op vrijdagavond werd een pizzakoerier overvallen. Omstreeks 22.30 uur reed een 27-jarige pizzakoerier uit Gouda over het Lodewijk Napoleonplantsoen. Hij werd tegengehouden door twee personen en moest zijn geld afgeven.

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een vrouw slachtoffer van tasjesroof. Omstreeks 22.00 uur liep een 22-jarige vrouw uit Groningen over de Livingstonelaan. De vrouw zag hier twee personen bij haar lopen. Zij grepen haar vast en trokken haar tas weg en renden weg. Beide mannen hadden een lichtgetinte huidskleur.

De politie heeft de zaken in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.

Achtervolging
UTRECHT / NIEUWEGEIN De politie heeft na een achtervolging in de vroege ochtend van zaterdag 12 december een 25-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, die zich aan een controle wilde onttrekken.

Toen agenten de man die ochtend om 06.20 uur op de Soestwetering wilde controleren, ging die er met gedoofde lichten vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en konden de verdachte uiteindelijk in Nieuwegein tot stoppen dwingen. De verdachte werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Bij fouillering kwam uit zijn zak een bivakmuts tevoorschijn. In de politieauto spuugde de verdachte een agent in zijn nek, beledigde hij de agenten en uitte bedreigingen.

Op het politiebureau bleek dat de verdachte nog maar liefst 24 vonnissen open had staan en zijn rijbewijs ongeldig was. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers mishandelt
UTRECHT Surveillerende agenten stuitten in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december op de hoek Steenweg / Lauwerteeg op twee mishandelde fietsers. De verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, werd op heterdaad aangehouden.

De verdachte ging na een aanrijding met de jongens op de fiets door het lint en sloeg op de jongens (leeftijd en woonplaats nog onbekend) in. De jongens werden aan hun hoofd geraakt en raakten daardoor gewond. Een bloedde uit zijn wenkbrauw en de ander had een kapotte bril.

De verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Zware mishandeling

DE MEERN De politie werd in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 december gewaarschuwd toen een 20-jarige man uit De Meern op de Molenpolder bij het winkelcentrum met een bierfles in zijn gezicht was gestoken.

Uit de verklaring van een getuige blijkt dat de dader en het slachtoffer elkaar vermoedelijk kenden en kennelijk onenigheid hadden. Het signalement van de dader luidt:


* Marokkaanse man

* lengte 1,80 meter

* leeftijd circa 31 jaar

* met een tenger postuur

* en een ringbaardje.

De politie onderzoekt de zaak en roept andere getuigen op zich te melden bij het bureau in Utrecht-West, tel. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Beknelling

UTRECHT Op de A28 bij Utrecht vond in de vroege ochtend van zaterdag 12 december een ongeval plaats, waarbij een auto over de kop was geslagen en een slachtoffer mogelijk bekneld zat.

De gewaarschuwde politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse rond 05.50 uur en zagen het slachtoffer rondkruipen en toen deze opstond, in het gras naast de weg vallen. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de auto, een 29-jarige man uit Utrecht, door onbekende oorzaak met hoge snelheid van de weg raakte en tegen de vangrail botste. Vervolgens schoot de auto weer de weg op, sloeg over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand.