Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole Sint-Oedenrode en 's-Hertogenbosch

Sint Oedenrode, 's-Hertogenbosch,, 13-12-2009

Team Verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord heeft zaterdagavond en zondagmorgen in samenwerking met de belastingdienst een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden er op twee locaties 367 blaastesten afgenomen. Er werden drie bestuurders betrapt die met drank op achter het stuur zaten.

In Sint-Oedenrode werd tussen 22.30 en 02.00 uur gecontroleerd op de Noordelijke Randweg. Een 42-jarige man uit Eindhoven had iets teveel gedronken en kreeg hiervoor een bekeuring. De belastingdienst nam een voertuig in beslag.

In 's-Hertogenbosch werd gecontroleerd op de Hambakenweg tussen 03.00 en 05.30 uur. Een 23-jarige vrouw uit Rosmalen moest haar rijbewijs inleveren omdat ze gedronken had. De beginnend bestuurder had ruim zeven maal teveel gedronken. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een proces-verbaal. Een 19-jarige man uit Ammerzoden die bij de vrouw in de auto zat nam het stuur over en reed weg. Agenten vertrouwden het niet en gaven het voertuig nogmaals een stopteken. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Tenslotte kreeg een 18-jarige man uit Kerkdriel een rijverbod van een paar uur en een proces-verbaal omdat hij ongeveer drie maal teveel had gedronken.

De belastingdienst nam ook op deze locatie een auto in beslag.