Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 13 december

Alkmaar, 13-12-2009 o 17:30

Onwel na gebruik GHB

Alkmaar, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagavond meldden rond 19:00 uur voorbijgangers dat er personen op verschillende plaatsen in de buurt van het Beneluxplein in Alkmaar onwel waren en op straat lagen. Het ging om drie jongemannen van 23, 25 en 30 jaar uit Alkmaar. De 23-jarige jongen had een flesje GHB bij zich en hij verklaarde dat ze in een woning aan de Europaboulevard GHB hadden gebruikt. Ze werden voor controle meegenomen naar het MCA.

Aanhouding na belediging agent

Zwaag, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagochtend reden agenten rond 2:00 uur naar een melding van een vernield bushokje aan de Korenbloem te Zwaag. Daar aangekomen zagen zij even verderop in de straat twee personen staan, waarvan er één, een 25-jarige jongeman uit Zwaag, onder het bloed zat. Toen de agent hem vroeg waarom hij gewond was, werd de jongeman agressief en schold de agent uit. Na een waarschuwing bleef de man beledigingen roepen, waarna hij werd aangehouden. Op het bureau bleef hij agressief en bedreigde hij de agent. De man is vervolgens ingesloten.

Aanhoudingen na bedreiging NS-personeel

Alkmaar, vrijdag 11 december 2009

Vrijdagavond rond 21:30 uur kreeg de politie een melding binnen dat het NS-personeel door een groepje jongeren werd geïntimideerd op het Centraal Station Alkmaar. Het ging om een groepje van zes jongens tussen de 15 en 19 jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard. Zij hadden in de trein en op het perron intimiderend gedrag vertoond en een 16-jarige jongen had gedreigd met een mes. Toegesnelde agenten konden twee jongeren gelijk aanhouden. De andere jongens vluchtten in de richting van de Geestersingel. Agenten, die ook aan kwamen rijden, konden de verdachten op de Kanaalkade en de Geestersingel aanhouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De 16-jarige jongen die bedreigingen had geuit tegen het NS-personeel, is ingesloten. De andere vijf jongens kregen een boete en konden naar huis.

Klachten over geluidsoverlast

Warmenhuizen, zaterdag 12 december 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen verschillende klachten binnen over geluidsoverlast van een uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat in Warmenhuizen. Agenten die rond 2:30 uur polshoogte gingen nemen, hoorden de muziek duidelijk in de omgeving. Eén van de eigenaren werd verzocht de muziek in het café zachter te zetten. Rond 3:00 uur was de muziek nog duidelijk hoorbaar in de omgeving. Net toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de muziek uitgezet, omdat het sluitingstijd was. De gemeente wordt op de hoogte gesteld van de geluidsoverlast.

Gestolen jassen in achtergelaten auto

Warmenhuizen, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagochtend rond 3:00 uur handelden agenten aan de Stationsstraat in Warmenhuizen net een melding van geluidsoverlast af, toen op het parkeerterrein een bestuurder met zijn auto rond gumde (met hoge toeren en slippende banden rondjes rijden). De agenten liepen in de richting van de auto met buitenlands kenteken. De bestuurder reed echter weg in de richting van de Stationsstraat. Eén van de agenten ging voor de auto staan om hem een stopteken te geven. De bestuurder gaf extra gas, waardoor de agent opzij moest springen. Hij raakte lichtgewond aan zijn knie. Ook verschillende passanten moesten opzij springen voor de auto. Na een achtervolging richting Tuitjenhorn stond de auto verlaten op de kruising van de Veilingweg met de Hartendorp. In de auto werden jassen gevonden die uit de uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat waren gestolen. De auto is in beslag genomen. De eigenaren van de jassen worden op de hoogte gesteld en kunnen hun jas op het politiebureau in Schagen ophalen. De politie doet verder onderzoek naar de bestuurder van de auto.

Autobranden

Hoorn, zondag 13 december 2009

Op zondagmorgen rond 6:20 uur meldde een bewoner aan de Hoeker in Hoorn dat er een auto in de brand stond. Hij was wakker geworden van een harde knal en zag dat een geparkeerde auto in de brand stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto voor en achter de brandende auto ook uitbrandde. De eigenaren zijn op de hoogte gebracht. Oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie heeft technisch onderzoek gedaan, maar dit heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

Brandstichting

Heerhugowaard, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagmorgen om 10:45 uur zag een voorbijganger rook uit een gebouw in aanbouw komen aan de Marsmanstraat in Heerhugowaard. De brandweer kon de brand in het gebouw snel blussen. Er waren ten tijde van de brand geen personen op het terrein aanwezig. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek. De politie Heerhugowaard vraagt getuigen, die iets verdachts hebben gezien rondom het terrein, zich te melden via nummer 0900-8844.

Tegenstribbelende cafébezoekers aangehouden

Enkhuizen, zondag 13 december 2009

In de nacht van zaterdag op zondag viel een bezoeker in een café aan de Westerstraat in Enkhuizen meerdere malen andere bezoekers lastig. De 24-jarige man uit Enkhuizen werd door het barpersoneel verzocht het café te verlaten. Hij weigerde dit en de politie werd rond 4:50 uur gebeld. Agenten wilden hem mee naar buiten nemen. De man verzette zich hiertegen, waarna hij is aangehouden. Een 26-jarige vriend uit Hoorn bemoeide zich met de aanhouding en begon aan de agenten te trekken. Na een waarschuwing werd ook deze jongeman aangehouden. Beiden verzetten zich hevig. Agenten hebben gepast geweld moeten gebruiken om de beide heren mee te krijgen naar het bureau.

Aanhoudingen na drugsonderzoek (ook bericht homepagina)

Medemblik, vrijdag 11 december 2009

Vrijdagavond rond 19:30 uur deden zeker dertig agenten twee invallen bij een café aan de Nieuwstraat in Medemblik en bij een woning in Hoorn. De invallen waren gepland en volgen uit een langer lopend onderzoek naar de drugshandel in Westfriesland. In het café werd harddrugs aangetroffen. Een 23-jarige man en vrouw, beiden uit Medemblik, werden in het café aangehouden. In de woning in Hoorn vond de politie meerdere drugsgerelateerde goederen. De 30-jarige bewoner van de woning in Hoorn, is ook aangehouden. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. De drie verdachten worden maandag voorgeleid. Het café is voor langere tijd gesloten door de burgemeester.

Auto in beslaggenomen

Den Helder, vrijdag 11 december 2009

Vrijdagmiddag om 16:45 uur reed een surveillerende motoragent op de Binnenhaven in Den Helder. Hij zag een auto rijden, waarvan hij wist dat de bestuurder een rijontzegging had. Hij reed achter de bestuurder aan, die versnelde. Na een korte achtervolging stond de auto geparkeerd in de Visstraat. De 23-jarige bestuurder uit Den Helder zat nog in de auto en werd aangehouden. Zijn auto is in beslaggenomen, omdat hij in korte tijd tweemaal eerder had gereden terwijl hij een ontzegging had.

Motoragent onderuit door modder

Anna Paulowna, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagavond rond 18:20 uur raakte een motoragent op de Zwinweg in Anna Paulowna in de slip en kwam ten val. De 55-jarige agent was onderweg naar een melding van een verkeersongeval. Het wegdek was zwaar besmeurd met modder, waarschijnlijk afkomstig van landbouwwerkzaamheden in de omgeving. De agent is voor controle overgebracht naar het Gemini ziekenhuis, maar hij kon al snel weer naar huis.

Bromfietser lelijk ten val

Dirkshorn, vrijdag 11 december 2009

Vrijdagavond rond 19:30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Cornelis de Vriesweg in Dirkshorn. Een 17-jarige bromfietser uit Dirkshorn reed in de richting van de Ambachtsdijk toen naar zijn eigen zeggen de remmen blokkeerden en hij uit de bocht vloog. Hij botste hierbij tegen twee stilstaande autos en kwam vervolgens in de berm terecht. Hij is met een gecompliceerde beenbreuk en verschillende tanden uit zijn mond naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole

Middenmeer, vrijdag 11 december 2009

Vrijdagavond tussen 17:15 uur en 21:45 uur vond een snelheidscontrole plaats op de Schagerweg in Middenmeer. Er werden 749 passanten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan reden er 100 bestuurders te hard. Eén bestuurder reed 123 km/u, terwijl op deze weg 80 km/u is toegestaan. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Schermerhorn, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagavond rond 20:15 uur zag een agent op de Schermerhornerweg te Schermerhorn een onverlichte auto met pech staan. De Poolse bestuurder werd aangesproken en hij rook naar alcohol. De 25-jarige bestuurder werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op het bureau blies hij 710 ug/l, ruim drie keer de toegestane limiet. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drankrijder tegen lantaarnpaal

Den Helder, zaterdag 12 december 2009

Zaterdagochtend rond 2:00 uur vond een eenzijdig verkeersongeval plaats aan de Jacob van Heemskerckstraat in Den Helder. Een 32-jarige automobilist uit Den Helder kwam uit de richting van de Timorlaan en haalde de bocht op de kruising van de Jacob van Heemskerckstraat met de Prins Willem Alexandersingel niet. Over de brug kwam de auto in botsing met een lantaarnpaal en kwam later op de stoep tot stilstand. De bestuurder werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij weigerde dit en werd meegenomen naar het bureau. Hij blies 935 ug/l, bijna vijf keer de toegestane limiet. Zijn rijbewijs is ingevorderd.