Gemeente Dirksland


Haal ook de tweede prik tegen Mexicaanse griep!

Om goed beschermd te zijn tegen de Mexicaanse griep, is het belangrijk om ook de tweede prik te halen.

De GGD Rotterdam-Rijnmond prikt daarom van maandag 14 december tot en met vrijdag 18 december voor de tweede keer tegen de Mexicaanse griep in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze vaccinatie is bedoeld voor kinderen van een half jaar tot en met vier jaar en voor huisgenoten van kinderen jonger dan zes maanden.
Voor de gemeenten Dirksland en Goedereede kunt op 14 december a.s. in verenigingsgebouw Dorpstienden te Ouddorp een tweede prik halen.

Inhaalvaccinatie in januari
Heeft u de eerste prik gemist? Kom dan naar de tweede prikronde in december om uw eerste prik te halen. U krijgt op woensdag 13 januari de gelegenheid om een tweede prik te halen. De GGD vraagt de ouders van kinderen en de huisgenoten die in december de eerste prik krijgen, zich aan te melden voor de tweede prik in januari.

Aanmelden
Er zijn drie manieren om u aan te melden:

1) u kunt zich op 14 december a.s.aanmelden in verenigingsgebouw Dorpstienden in Ouddorp (voor inwoners van de gemeenten Goedereede en Ouddorp);

2) u kunt bellen met het speciale regionale informatienummer 14010;
3) of u kunt bellen met de GGD Gezondheidslijn, telefoonnummer (010) 433 99 66.

Aan de hand van de aanmeldingen bepaalt de GGD op welke locaties wordt geprikt. Iedereen die is aangemeld, ontvangt een persoonlijke uitnodiging met de locatie en tijdstip waarop men wordt verwacht.

Neem de oproepkaart mee naar de vaccinatiedag!

Meer weten? Kijk op www.ggd.rotterdam.nl/nieuweinfluenza of bel met telefoonnummer 14010 (netnummer niet nodig).

Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep, zoals symptomen, voorkomen van besmetting en veiligheid, samenstelling en bijwerkingen van het vaccin, verwijzen wij u naar de website www.grieppandemie.nl en Postbus 51, telefoonnummer 0800 - 1100.

Â

Â

Bron: GGD Rotterdam-Rijnmond