Provincie Noord-Holland

Komende vergadering Provinciale Staten

03 december 2009 - Nieuwsartikel

Provinciale Staten debatteren maandag 14 december over uiteenlopende onderwerpen.

De vergadering van Provinciale Staten gaat over stedelijke vernieuwing, verbetering van recreatieve routes, de vaart die weer in de Zaan moet komen, twee onderzoeksrapporten van de Randstedelijke Rekenkamer en de inpassing van plannen voor reconstructie van de provinciale weg N242 op de plek waar deze kruist met de Smuigelweg-Verlaat in de gemeenten Niedorp en Heerhugowaard.

Voordat deze onderwerpen aan bod komen is er eerst het vragenuur. De fractie van GroenLinks heeft zich hiervoor gemeld met vragen over duurzaamheidsmaatregelen in relatie tot het convenant bedrijventerreinen en duurzaamheid.

De rapportages van de Randstedelijke Rekenkamer hebben betrekking op de vraag of het Groene Hart een haalbare kaart is respectievelijk betreft een vergelijkend onderzoek in de 4 Randstadprovincies naar de wijze van beheer en onderhoud van provinciale kunstwerken (bruggen, viaducten, et cetera).

De vicevoorzitter van Provinciale Staten Ton van der Meché zal in de periode waarin nog geen nieuwe commissaris van de Koningin is benoemd optreden als de vaste voorzitter van Provinciale Staten. Ingrid de Bijl-Baerselman, nu tweede vicevoorzitter, is in deze periode vicevoorzitter.

Volledige agenda + stukken van de vergadering van 7 december vindt u achter deze link.
Achter deze link vindt u de internetverbinding met de statenzaal in het provinciehuis in Haarlem. De internetverbinding gaat om 13.00 uur de lucht in.

---