Gemeente Deurne


Deurne start met inzameling kunststof
Deurne start met inzameling kunststof

De gemeente Deurne start op 14 december met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Het afgelopen jaar was er al de mogelijkheid voor de inwoners van Deurne om het verpakkingsafval gratis naar de milieustraat te brengen. Dat brengt niet alleen voordelen met zich mee voor het milieu, maar óók voor de Deurnenaar zelf.

Landelijk initiatief
Alle gemeentes starten met de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen. Een belangrijke ontwikkeling die voor zowel burgers als het milieu interessant is! Landelijk is daarom de campagne gestart, âPlastic Heroesâ. Met deze campagne wil de overheid aandacht vragen voor het nut en de noodzaak van gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen.

Â

Recyclen
Al het plastic verpakkingsafval dat gescheiden is ingezameld, wordt vervolgens gerecycled. Hierdoor zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig voor de productie van kunststof verpakkingen, fleece kleding, speelgoed en tennisballen. De gemeente ontvangt een vergoeding voor het gescheiden ingezameld plastic verpakkingsafval. Met die opbrengst kan de gemeente vervolgens de inzameling betalen.

Â

Win-win situatie
De bewoners van Deurne besparen zelf ook kosten door plastic afval goed te scheiden. Er blijft immers minder restafval over in de grijze container en dus hoeft deze minder vaak aan de straat gezet te worden. Minder kosten dus! Het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingen levert dus op meerdere fronten voordeel op. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee van de Deurnenaar.