Gemeente Stein


Extra vaccinatiemoment GGD Zuid-Limburg

Afgelopen weken zijn bij de GGD'en veel vragen binnengekomen van ouders die door overmacht (zoals ziekte of andere overtuigende reden) de eerste vaccinatieronde moesten missen. De GGD'en hebben in overleg met het ministerie van Volksgezondheid besloten een extra vaccinatiemoment te organiseren in januari. De doelgroepen blijven ongewijzigd.

Degenen die de eerste prik in december halen, kunnen de tweede prik krijgen op woensdag 13 januari, op één van de GGD locaties (Heerlen, Geleen, Maastricht). Aan de al eerder geplande tweede prikronde, in Zuid-Limburg op 14, 15 en 16 december aanstaande, verandert niets.

Doelgroepen

- Babyâs en kinderen geboren op of na 24 november 2004 tot en met 22 mei 2009Â

- Huisgenoten van babyâs geboren op of na 23 mei 2009 en vóór 23 november 2009

Huisgenoten van kinderen die tussen 6 november en vóór 23 november 2009 worden geboren, worden niet opgeroepen. Hun namen waren vóór deze inhaalcampagne namelijk nog niet bekend toen de oproepkaarten werden verzonden. Deze groep mensen kan zich met legitimatie en geboortekaartje of geboorteaangifte bij één van de vaccinatielocaties van de GGD melden om zich te laten vaccineren. Kijk voor het schema met data en locaties op www.ggdzl.nl.

Wanneer en waar?
Informatie over de priklocaties, data en tijdstippen van de eerste en tweede vaccinatieronde vindt u in de uitnodiging die u medio november van het RIVM heeft ontvangen. Informatie over de tweede prikronde van de inhaalcampagne ontvangt u op de priklocatie van de tweede vaccinatieronde.

Vragen?
Kijk voor vragen over uw oproep of het vaccinatieschema bij de meest gestelde vragen op www.ggdzl.nl. Is uw vraag dan nog niet beantwoord, bel dan met het callcenter van de GGD Zuid Limburg, via telefoonnummer 046-850 66 81 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).