Gemeente Heemskerk


woensdag, 02 december 2009

Vaccinatie jonge kinderen tegen Mexicaanse Griep

GGD Kennemerland heeft op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november 2009 de eerste vaccinatieronde gehouden tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel bekend als Mexicaanse griep.

Het gaat om:

* Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar;
* Huisgenoten van baby's tot 6 maanden.

Het vaccin wordt twee keer toegediend. De tweede vaccinatieronde vindt plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 december 2009. Mensen die voor de vaccinatie in aanmerking komen, hebben een uitnodigingsbrief van GGD Kennemerland ontvangen. In de brief staat aangegeven wanneer, op welke locatie en op welk tijdstip mensen de vaccinatie kunnen halen.

Er komt een inhaalronde in januari 2010. Deze inhaalronde is bedoeld voor personen die door de GGD zijn uitgenodigd voor vaccinatie, maar die verhinderd waren in november of december. Er komt geen aparte uitnodiging. Data, locaties en tijden zijn op dit moment nog niet bekend. Deze informatie zal eind december op de website van GGD Kennemerland www.ggdkennemerland.nl worden geplaatst.

Vragen en meer informatie
Meer informatie over de vaccinaties en de griep is te vinden op de website www.grieppandemie.nl. Ook is er een landelijk telefoonnummer: 0800-1100.
Mensen met vragen over de uitnodiging van GGD Kennemerland, kunnen kijken op www.ggdkennemerland.nl of bellen met de GGD op telefoonnummer 023-5115566. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

---