Rijksvoorlichtingsdienst

Jongeren in debat met de financiële top

Op maandag 14 december zullen jongeren in het Paard van Troje in Den Haag in debat gaan over geldzaken met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en topmensen van financieel Nederland: Richard Weurding (directeur van het Verbond van Verzekeraars), Rik Op den Brouw (directeur Particulieren Rabobank Nederland) en Joanne Kellermann (directie De Nederlandsche Bank).

Het debat is een onderdeel van de jongerencampagne MoneyFest09 waarin jongeren is gevraagd naar hun kijk op geldzaken. Is het bijvoorbeeld logisch dat je meer mag verdienen als je een hogere opleiding hebt gevolgd? En als je uitgaat, moet degene met het meeste geld dan het meeste betalen? Ruim 49 duizend jongeren lieten hun mening horen op www.moneyfest2009.nl, via live debatten en op school in de klas. Op 14 december tijdens het slotdebat zullen jongeren de resultaten van de discussies presenteren.

Programma:

15:30 Inloop
16:00 Start programma, welkomstwoord door tv-presentatrice Evelien Bosch
16:05 Jongeren bieden de resultaten van de discussie over geldzaken aan staatssecretaris Jetta Klijnsma en vertegenwoordigers van financiële instellingen
16:15 Slotdebat
17:00 Einde bijeenkomst

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst in het Paard van Troje aan de Prinsengracht 12 in Den Haag bij te wonen. Aanmelden kan bij Nico Mokveld, afdeling Woordvoering en Publiciteit, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, telefoon 070-333 5918.

Over MoneyFest
MoneyFest2009 staat voor opvattingen van jong Nederland over de rol van geld. De campagne is een initiatief van het ministerie van, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Platform CentiQ, Wijzer in geldzaken. De debatten worden georganiseerd door Coolpolitics en Codename Future.

Over CentiQ, Wijzer in geldzaken
Het Platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en werkt sinds juni 2008 aan financiële educatie van de consument. In het platform is een veertigtal partners vertegenwoordigd uit de financiële sector, de overheid, voorlichting- en consumentenorganisaties en de wetenschap. Afgelopen zomer lanceerde het Platform de website www.wijzeringeldzaken.nl die de consument verwijst naar betrouwbare informatie over geldzaken.

Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Internationaal, Migratie en integratie, Onderwijs en wetenschap, Overig, Recht, Sociale zekerheid, Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid