Gemeente Dongen

Tweede vaccinatieronde tegen Mexicaanse griep

Publicatiedatum: 8-12-2009

Op maandag 14 december vindt de tweede inenting plaats tegen de Mexicaanse griep. Deze vaccinatie vindt, ook voor Dongenaren, weer plaats in Sporthal De Slagen, De Gaard 2 in Waalwijk tussen 13.00 en 18.00 uur. De GGD Hart voor Brabant voert deze vaccinaties uit. Ouders en verzorgers hebben hiervoor bij de eerste vaccinatieronde van het RIVM landelijk een oproep ontvangen. De gemeente Dongen zet weer pendelbusjes in.

Wie worden ingeënt?

- Ouder(s) dan wel verzorger(s) van een kind of kinderen in de leeftijd van ½-4 jaar.

- Huisgenoten van een kind of kinderen in de leeftijd van 0-½ jaar. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft daarnaast besloten tot vaccinatie van kinderen van ½ -4 jaar en huisgenoten van kinderen 0-½ jaar vanwege extra medisch risico. Voor een goede werking van het vaccin en het beter beschermen van uw kind(eren) tegen Mexicaanse griep, is het noodzakelijk dat ook de tweede prik wordt gehaald.

Locatie
De minister heeft verder bepaald dat het aantal vaccinatielocaties beperkt moet blijven tot landelijk 200 vanwege efficiënte inzet van GGD-personeel. Dit betekent voor Dongen dat er noodgedwongen niet kan worden gevaccineerd in de gemeente zelf. De GHOR heeft besloten dat Dongen samen met Loon op Zand en Waalwijk een zogenaamd priklijncluster vormt. Locatie: Sporthal De Slagen, De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk. Op maandag 14 december aanstaande zal daar worden gevaccineerd van 13.00 uur tot 18.00 uur. In de oproep staat het tijdstip vermeld waarop u wordt verwacht.

Pendeldienst
Bij de priklocatie worden zon 1200 Dongenaren verwacht. Wij raden u aan om zoveel gebruik te maken van eigen vervoer en indien mogelijk samen te reizen. Ter ondersteuning van degenen die niet over eigen vervoer beschikken zet de gemeente net als op 23 november (gratis) pendeldiensten in. Vanaf 12.30 rijden continu drie busjes via de route De Cammeleur (Dongen), café Het Karrewiel (Dongen-Vaart) en De Geubel (s Gravenmoer) naar de priklocatie in Waalwijk en weer terug. Een medewerker van de gemeente zal op locatie fungeren als aanspreekpunt/coördinator. Voor de terugrit vanaf Waalwijk is geregeld dat u kunt wachten in een tent naast de sporthal.

Vragen over uw oproep of het vaccinatierooster? Belt u dan met de informatielijn van de GGD Hart voor Brabant (tel. 0900- 443 46 36) op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Het vaccinatierooster met data, locaties en tijden is ook te zien op de website van de GGD Hart voor Brabant, www.ggdhvb.nl.