Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond Stationsplein

Op maandag 14 december 2009 is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatieavond over het plan en over het verdere verloop van de herinrichting. Deze avond vindt plaats in het Wijkcentrum Schollevaar.

Het Stationsplein Schollevaar ten zuiden van station Schollevaar is de verbindingszone tussen het station en het winkelcentrum de Scholver. Omdat het plein niet meer voldoet aan de huidige eisen heeft de raad een motie aanvaard tot herinrichting van het plein.

Herinrichting
Met een nieuwe inrichting van het plein willen we het duurzamer en veiliger maken en tegelijkertijd meer allure geven aan dit gebied tussen de Hobo en de Operalaan.
Om een goed herinrichtingsplan te kunnen ontwikkelen is voor het Stationsplein eerst een voorontwerp herinrichtingsplan gemaakt. Dit voorontwerp is op dinsdag 1 december 2009 door het college van B&W vastgesteld.

Informatieavond
Op maandag 14 december 2009 is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatieavond over het plan en over het verdere verloop van de herinrichting. Deze avond vindt plaats in het Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneelserf 20, 2907 BD in Capelle aan den IJssel.

Doel van de informatieavond
Om 19.30 uur geven we een korte inleiding over het plan. Na de inleiding kunt u alle tekeningen bekijken en vragen stellen of van gedachten wisselen met de aanwezige personen.
Daarnaast lichten wij de verdere aanpak van deze planontwikkeling toe. U kunt uw mening over de aanpassingen van het project en het voorlopige herinrichtingsplan mondeling of bij voorkeur schriftelijk geven door middel van de aanwezige formulieren.

Voetgangersbrug
De voetgangersbrug die de verbinding vormt tussen het Station Schollevaar en winkelcentrum de Scholver wordt al verwijderd. Dit in verband met de realisatie van twee liften aan weerszijden van het station. Met de liften wordt het station beter bereikbaar voor mindervaliden. Meer informatie hierover vindt u onder de kop: Capelle werkt aan... elders op deze pagina.

Vragen en opmerkingen
Hebt u vragen of opmerkingen over de herinrichting van het Stationsplein Schollevaar, dan kunt u bellen met het Informatiecentrum (zie wegwijzer) of met de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Unit Projecten, telefoon (010) 2848782.