Gemeente Harderwijk


Inloopbijeenkomst Stadsvisie 2030

09/12/2009

Stadsvisie Harderwijk 2030

Hoe ziet Harderwijk eruit in 2030? Welke visie hebben bewoners, ondernemers, gemeenteraad en college op de toekomst? Wat is de gewenste ontwikkelingsrichting voor de stad Harderwijk en Hierden? En welke keuzes moeten nu gemaakt worden om te sturen richting de gewenste toekomstsituatie? Over deze vragen gaat het in de concept kaderstellende nota Stadsvisie Harderwijk 2030. Dit is de eerste (kaderstellende) nota op weg naar een integrale stadvisie voor de gemeente Harderwijk 2030.

De stadsvisie Harderwijk 2030 wordt gemaakt om een ontwikkelingsrichting voor de stad te bepalen. Hierbij moeten ook strategische keuzes gemaakt worden. De stadvisie wordt een integrale stadsvisie. Dit betekent dat er nadrukkelijk wordt gekeken naar de onderlinge samenhang vanuit de ruimtelijke, sociale en economische beleidsvelden. De stadsvisie geeft niet alleen een beeld van de gewenste ontwikkeling, het geeft ook richting aan gemeentelijk beleid en is een middel om lopende plannen te coördineren en nieuw beleid in te zetten. Tenslotte is de visie ook een basis voor dialoog. Ze schept een uitgangspunt voor intensieve samenwerking tussen bestuur, bevolking, bedrijfsleven, instellingen, organisaties en andere overheden.

Inloopbijeenkomst 14 december 2009

De gemeente nodigt u uit om op maandag 14 december uw reactie te geven op de toekomstontwikkeling van Harderwijk en Hierden. Tussen 15.00 uur en 21.00 uur bent u van harte welkom in het horecapaviljoen van het winterfestijn Harderwijk Op IJs op de Markt. U kunt daar in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente en laten weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst van uw woonplaats.

Brochure met een vooruitziende blik op weg naar Harderwijk 2030

Concept kaderstellende nota Stadsvisie Harderwijk 2030


____________________