Gemeente Vlaardingen


Tweede prikronde Mexicaanse griep

09 december 2009

jong meisje dat de griepprik krijgt en er niet blij mee is

De eerste vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep was een succes. In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn in totaal 79.818 kinderen en huisgenoten voor deze vaccinatie opgeroepen, waarvan 66 % is gevaccineerd. In Vlaardingen lag dit aantal op 70%.

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december vindt de tweede prikronde plaats. Ook deze ronde is bedoeld voor kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en alle huisgenoten van kinderen tot zes maanden. Iedereen kan terecht op dezelfde locaties en dezelfde dagen van de week als in de vaccinatieweek van november.

Vanwege het belang van de tweede prik, komt er in de regio Rotterdam-Rijnmond op woensdag 13 januari een inhaalmogelijkheid voor degenen die de eerste prik in december krijgen. Mensen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, kunnen zich volgende week aanmelden op de priklocaties. Iedereen die is aangemeld, ontvangt een persoonlijke uitnodiging met de locatie en tijdstip waarop men verwacht wordt.

Meer weten? Kijk op www.ggd.rotterdam.nl/nieuweinfluenza of bel met telefoonnummer 14010. Voor algemene vragen www.grieppandemie.nl, Postbus 51 of 0800 - 1100.