Gemeente Den Helder

Sterrenherdenkingsboom in Den Helder 2009-12-09

Veel mensen hebben rondom de kerstdagen extra moeite met het verlies van een dierbare. In een Sterrenherdenkingsboom kan een ster opgehangen worden ter nagedachtenis aan een overledene. Dit kan tussen 14 en 30 december in 38 gemeenten en ook op internet. Ook in Den Helder staat een sterrenherdenkingsboom.

In 2007 namen Lydia de Jong en Arjan Steigenga het initiatief voor de Sterrenherdenkingsboom. Het idee van de Sterrenherdenkingsboom is om in zoveel mogelijk gemeenten een kerstboom te plaatsen waarin inwoners een ster kunnen hangen ter nagedachtenis aan een overledene. Monuta vindt het een bijzonder idee en ondersteunt het project sinds 2008. Dit jaar is het de tweede keer dat de Sterrenherdenkingsbomen in gemeenten verspreid over heel Nederland staan.

Met dank aan de gemeente staat er tussen 14 en 30 december een Sterrenherdenkingsboom aan de Middenweg in Den Helder. De sterren voor in de kerstbomen zijn te beplakken, beschrijven of van een foto te voorzien. Ze zijn weersbestendig en eind deze week gratis af te halen bij de VVV aan het Bernardplein 14 in Den Helder. Mensen die niet in de gelegenheid zijn een boom te bezoeken, kunnen ook terecht op internet. Op www.sterrenherdenkingsboom.nl
kan een ster online in een boom gehangen worden. Op deze site staan ook de andere plaatsen waar een Sterrenherdenkingsboom staat.

Elk afscheid is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat en de belangrijkste reden dat Monuta de Sterrenherdenkingsboom een warm hart toedraagt.