Gemeente Cromstrijen


Voorlichtingsavond NAM-locatie aan de Kloostersweg

(09-12-2009)

Op maandag 14 december 2009 om 20.00 uur organiseert de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) in samenwerking met de gemeente Cromstrijen een voorlichtingsavond in Newland aan de Rijksstraatweg 30 in Klaaswaal.

Programma
In 2007 vond een eerste bijeenkomst plaats over activiteiten van de NAM aan de Kloostersweg. Tijdens de voorlichtingsavond op 14 december informeert de NAM belanghebbenden over de booractiviteiten op de locatie aan de Kloosterweg in Klaaswaal. De gemeente Cromstrijen geeft dan toelichting op de procedure met betrekking tot de herziening van het bestemmingsplan. Deze herziening is noodzakelijk voor de exploitatie van aardgas na de boring. Tijdens de avond is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Uitvoering booractiviteiten
Eind december plaatst de NAM de boorinstallatie op de locatie. Het gaat om een tijdelijke activiteit die ongeveer twee maanden duurt. Het boren is een continu proces dat dag en nacht doorgaat. De NAM stelt alles in het werk om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Vragen
Met vragen kunt u contact opnemen met de heer R.J. Harssema van de NAM, telefoonnummer 010-4888257. Meer informatie vindt u ook bij de projecten.