NCRV

Man bijt hond

Nieuwe docusoap "Meneer pastoor"

Maandag 14 december t/m 25 december

18.50 uur, Nederland 2

Vanaf maandag 14 december is in NCRVâs Man bijt hond de nieuwe dagelijkse docusoap Meneer pastoor te zien. Pastoor Van Beurden uit het Brabantse Den Dungen houdt niet van strenge regels. Misschien komt het daardoor dat zijn kerk, de Rooms-Katholieke Kerk Sint-Jacobus de Meerdere, niet leegloopt. De vierhonderd vrijwilligers van de kerk rennen de benen onder hun lijf vandaan voor hun pastoor, die daar al meer dan veertig jaar de scepter zwaait. Ook de verstandelijk gehandicapte koorleden van De Jacobsingers lopen met hem weg. De pastoor is gek op voetbal. Elke thuiswedstrijd zit hij in het stadion om zijn club FC Den Bosch aan te moedigen.

In het zesduizend zielen tellende dorp kent de pastoor iedereen en hij mengt zich graag onder zijn beminde gelovigen. Alles wat in Den Dungen gebeurt legt hij vast met zijn filmcamera. Dat heeft al films opgeleverd als âDen Dungen, een parel in de Meierijâ en âBedrijvig Den Dungenâ. Zijn nieuwste project heet âCreatief Den Dungenâ, een film over de creatieve uitspattingen van zijn dorpsbewoners.

De eerste week volgt Man bijt hond de pastoor als hij met zân alles registrerende camera het dorp in trekt en gaat met hem naar een voetbalwedstrijd van FC Den Bosch. De tweede week is te zien hoe de losse pastoor en zijn betrokken vrijwilligers zich opmaken voor de mooiste tijd van het jaar in de kerk, met als hoogtepunt de nachtmis.