NCRV

Little Dorrit

Emmy Award-winnaar Little Dorrit bij NCRV op tv

Maandag 14 december
17.35 uur, Nederland 2

De kostuumdramaserie Little Dorrit, die afgelopen zondag de grote winnaar werd bij de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles, is vanaf maandag 14 december te zien bij de NCRV op Nederland 2. Little Dorrit is een tv-bewerking van de gelijknamige roman van de 19e eeuwse schrijver Charles Dickens.

Dit weekend kregen de makers van deze BBC-serie drie Emmy Awards in de categorieën beste miniserie, beste regie en beste scenario. Eerder won Little Dorrit al vier Creative Arts Emmys in de categorieën beste casting, beste kostuums, beste camera en beste production design, art direction & set decoration.

Little Dorrit speelt zich af in Londen rond 1820. Na jaren in het buitenland keert Arthur Clennam terug in Engeland. In het huis van zijn moeder treft hij tot zijn verbazing de jonge naaister Amy Dorrit aan. Arthur gaat op zoek naar de waarheid achter Amyâs familiegeschiedenis.

In Little Dorrit spelen onder andere Emma Pierson (Hotel Babylon), Andy Sierkis (The Lord of the Rings-trilogie), Matthew Macfadyen (Frost/Nixon) en James Fleet (The Vicar of Dibley). De roman is bewerkt door Andrew Davies, die eerder verantwoordelijk was voor de tv-bewerkingen van Jane Austens romans Pride and Prejudice en Sense and Sensibility, die de NCRV eerder heeft uitgezonden.