Gemeente Elburg

vaccinatieronde Mexicaanse griep

Persbericht GGD Gelre-IJssel Start 2e vaccinatieronde Mexicaanse griep

Start tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep

GGD Gelre-IJssel prikt in de week van 14 december voor de tweede keer jonge kinderen en huisgenoten tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep). Twee prikken geven het beste resultaat. Het gaat om kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en om huisgenoten van baby's tot en met 5 maanden. Ook wie de eerste prik gemist heeft, kan deze alsnog halen tijdens de tweede ronde. In de uitnodigingsbrief staat waar en wanneer de tweede prikronde plaatsvindt. Deze brieven zijn half november verstuurd.

Tweede vaccinatieronde
De tweede vaccinatieronde loopt van 14 tot en met 18 december. Ouders/verzorgers en huisgenoten kunnen in deze week op dezelfde tijd en locatie terecht als voor de eerste prik. Het data- en locatieschema is, samen met de registratiekaart voor de tweede prik, meegestuurd met de oproepbrief. Als mensen uitgeweken zijn naar een andere datum of locatie tijdens de eerste vaccinatieronde, moeten zij er zelf rekening mee houden dat er 21 dagen tussen de twee prikken moet zitten. Op www.ggdgelre-ijssel.nl staat het oproepschema vermeld.

Vaccinatie gemist?
Voor mensen die door overmacht (zoals ziekte of andere overtuigende reden) de eerste vaccinatie hebben gemist, organiseert GGD Gelre-IJssel een extra vaccinatiemoment in januari. Hierdoor kunnen zij toch de gewenste serie van twee vaccinaties halen. Deze mensen kunnen de eerste prik krijgen in de week van 14 december. Dat is ook de week waarin degenen die de eerste prik al wel hebben gehaald hun tweede vaccinatie kunnen halen.

Extra vaccinatiemoment

Degenen die de eerste prik pas in december krijgen, kunnen de tweede prik in de week van 11 januari 2010 halen. Bij het halen van de eerste prik in de week van 14 december wordt de informatie verstrekt waar en wanneer de tweede prik gekregen kan worden. De tweede prik is belangrijk want hiermee zijn huisgenoten van baby's tot zes maanden of kinderen van zes maanden tot vijf jaar maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus.

Opkomstpercentage eerste vaccinatieronde
Het RIVM heeft de officiële opkomstcijfers van de eerste vaccinatieronde bekend gemaakt. Voor GGD Gelre-IJssel geldt een opkomstpercentage van 72%. Dit is gelijk aan het landelijk gemiddelde. GGD Gelre-IJssel is erg tevreden met dit opkomstpercentage en het verloop van de eerste vaccinatieronde. Ook voor de tweede ronde zet de GGD zich weer in om het voor de kinderen en hun huisgenoten zo prettig mogelijk te laten verlopen!

De uitvoering van de vaccinatiecampagne op de locaties gebeurt door personeel van de GGD, Thuiszorgorganisaties en gemeenten gezamenlijk. De coördinatie is in handen van GGD Gelre-IJssel.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) kunt u vinden op www.grieppandemie.nl of op de website van GGD Gelre-IJssel: www.ggdgelre-ijssel.nl. Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1100 (gratis) of met GGD Gelre-IJssel, tel.: 088 - 443 30 00.

* Oproepen per gemeente vaccinatie Nieuwe Influenza A
* Uitnodiging mexicaanse griep 2e ronde, deel II
* Uitnodiging mexicaanse griep 2e ronde