NCRV

Lunch!

Het Radiodagboek volgt Leoni Jansen in Kenia

maandag 14 december

12.15 uur, Radio 1

Zangeres/theatermaker Leoni Jansen kiest de komende week Afrikaanse zangeressen uit, met wie zij een show in Nederland gaat maken. Het NCRV-radioprogramma Lunch! volgt haar daarbij in de dagelijkse rubriek Het Radiodagboek, dat elke week een andere Nederlander volgt.

Leoni Jansen is al maanden door heel Afrika op zoek naar jonge ambitieuze zangeressen voor de theatershow Daughters of Africa. Er zijn nu ruim twintig kandidaten over, die in Nairobi door een laatste ronde moeten. Jansen maakt haar keuze op basis van de lessen en workshops die zij de vrouwen in een oude bioscoop in de Keniaanse hoofdstad gaat geven. Uiteindelijk komen tien zangeressen naar Nederland, die vanaf februari met de show mee rondreizen. Jansen wil hiermee de Afrikaanse vrouwen een kans geven een grote stap in hun carrière te zetten. Daarnaast wil ze het beeld dat bij velen van Afrika bestaat veranderen.

Radiodagboekverslaggever Maarten Bleumers volgt Leoni Jansen in Nairobi. Hij is aanwezig bij de workshops, laat horen hoe Jansen haar keuze bepaalt en maakt een portret van een vrouw die haar hart verpand heeft aan Afrika.

De reportages zijn van maandag 14 december tot en met vrijdag 18 december iedere werkdag te horen op Radio 1. Verder worden er filmpjes gemaakt voor de site van Lunch! en voor Mambapoint, NCRV's online crossmediale platform voor ontwikkelingsprojecten.