Rijksvoorlichtingsdienst

HERINNERING: Startschot Wikiwijs

Minister Plasterk lanceert op 14 december 2009 om 15.45 uur te Breda de eerste versie van Wikiwijs. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wikiwijs wordt een platform voor docenten om open, digitaal leermateriaal te kunnen vinden, gebruiken en te bewerken. Het gaat om digitaal leermateriaal voor alle onderwijsniveaus, vaak gemaakt en onderhouden door docenten. Wikiwijs bevat buiten de leerstof bijvoorbeeld ook oude examenopgaven en oefenstof.

Iedereen kan via Wikiwijs bestaand leermateriaal vinden en bekijken. Wikiwijs streeft ernaar zo veel mogelijk open materiaal aan te bieden, dat weer verder gebruikt en bewerkt kan worden, flexibel en multimediaal. Daarnaast wordt Wikiwijs een plek om zelf digitaal leermateriaal te ontwikkelen, te arrangeren en in online community's verder te verbeteren.

Minister Plasterk kondigde Wikiwijs eind 2008 aan tijdens 'Boven het maaiveld', een conferentie georganiseerd door het Innovatieplatform. Vervolgens gaf hij in augustus 2009 de Open Universiteit en Kennisnet de opdracht Wikiwijs te realiseren. Nu al, op 14 december, wordt de eerste fase van Wikiwijs openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Noot voor redacties (