ProRail

Persbericht

11-12-2009

Extra fietsplaatsen treinstation Oldenzaal

In opdracht van ProRail start de aannemer maandag 14 december met het bijplaatsen van 144 fietsplaatsen bij het treinstation in Oldenzaal. Nu zijn er in totaal 528 bestaande fietsplaatsen. Op vrijdag 18 december zijn de werkzaamheden afgerond en kan het publiek gebruikmaken van in totaal 672 fietsplaatsen. De gehele fietsenstalling is dan voorzien van een overkapping. De provincie Overijssel en ProRail dragen de kosten.

In de fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden tevens meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.Â

De uitbreiding van de overkapte fietsenklemmen in Oldenzaal maakt onderdeel uit van de uitvoering van het landelijke ProRailplan âRuimte voor de Fietsâ. Inmiddels zijn in dit kader ruim 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen gerealiseerd. Het project loopt tot 2011. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets van en naar het station te stimuleren. Nu al komt bijna 40% van de treinreizigers op de fiets naar het station.