Gemeente Voorschoten

Led verlichting in Voorschoten

Wilgenlaan klein Op maandag 14 december ontsteekt de Voorschotense wethouder Bruno van Dunné de nieuw aangebrachte led-verlichting in de Wilgen- en de Woelwijklaan.

Bewoners en passanten gaven in de afgelopen jaren herhaaldelijk aan dat de verlichting in beide straten onder de maat was. Door het aanbrengen van de nieuwe installatie is de verlichting weer op orde. Dit vergroot bovendien het gevoel van veiligheid en beperkt het gebruik van energie.

De gemeente heeft een beleidsplan `openbare verlichting' voor de komende jaren opgesteld. Speerpunten hierin zijn de sociale- en verkeersveiligheid en het worden van een CO2 neutrale gemeente. De gemeente volgt daarom de technologische ontwikkelingen in het land. Ze past alleen technologieën toe die elders in het land positieve resultaten opleveren. Het aanbrengen van led-verlichting is zo'n technologie. Het doel is het reduceren van het energieverbruik zonder de lichtkwaliteit aan te tasten.

Woelwijklaan klein Op de Wilgen- en de Woelwijklaan staan aluminium masten met een CO2 keurmerk. In de toekomst maakt de gemeente bij de aanschaf van openbare verlichting zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Dit past binnen het beleid van duurzaam inkopen.

Klimaatcampagne
Dit is een project van Energie voor de toekomst, de klimaatcampagne van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland en de Rijnstreek en de Milieudienst West-Holland. Het doel van deze campagne is CO2 -uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen. Kijk voor meer informatie op www.energievoordetoekomst.nl.

Energie voor de toekomst

* 11 december 2009