Gemeente Almere

Gemeente Almere sluit samenwerkingsovereenkomst met Stichting Go4Kids

14-12-2009 | Start: 17:30 | Eind: 19:24 | Locatie: Stadhuis, omloop van de raadzaal

Wethouder Johanna Haanstra (Jeugd) tekent op maandag 14 december een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Go4Kids. Het doel van deze overeenkomst is om afspraken vast te leggen voor het terugdringen van overgewicht bij kinderen.

Go4Kids is een stichting die tot doel heeft de lokale en integrale bestrijding van overgewicht bij kinderen te stimuleren. Dit doen ze door middel van de EPODE-aanpak (Ensemble Prévenons l'Obésité des Enfants). Deze aanpak is een Frans initiatief en staat voor `Laten we samen de zwaarlijvigheid bij kinderen aanpakken'. Het is een wijdverspreid programma waarbij iedere inwoner wordt gestimuleerd om gezonder te leven. Dit gebeurt onder andere door preventieacties op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. De gemeente Almere wil samen met de Stichting Go4Kids werken aan een op Nederland afgestemde EPODE-aanpak voor de bestrijding van overgewicht bij kinderen.

Gezond Gewicht, Gezonde Wijk Almere
De samenwerkingsovereenkomst met Go4Kids valt onder het project Gezond Gewicht, Gezonde Wijk Almere. Het project is bedoeld om overgewicht onder kinderen tot 12 jaar in Almere terug te dringen. Voorop staat dat gezond eten en veel bewegen leuk is. In het project werkt de gemeente samen met GGD Flevoland, Zorggroep Almere, Flevoziekenhuis, Welzijnswerk de Schoor, Sportservice Flevoland en het Openbaar Onderwijs.