NCRV

Doemaarduurzaam

Doemaarduurzaam naar klimaattop in Kopenhagen

Vanaf maandag 14 december

De makers van Doemaarduurzaam.nl reizen komend weekend mee met de Nederlandse Klimaattrein naar de Deense hoofstad Kopenhagen om daar de Klimaattop bij te wonen. Zij volgen jongeren op weg naar een mogelijk klimaatakkoord. Doemaarduurzaam.nl legt hun reis en hun activiteiten vast, de reportages zijn te zien op de website www.doemaarduurzaam.nl.

Onder hen is Stijn. Hij is bij de Jongeren Kopenhagen Coalitie (JKC), een coalitie van veertien Nederlandse jongerenbewegingen die van binnenuit druk proberen te leggen op regeringsleiders. Zo willen zij een sterk klimaatakkoord bewerkstelligen. De 21 jongeren zitten met minister Cramer om de tafel en zijn in Kopenhagen geaccrediteerd. Dat laatste betekent dat ze het conventiecentrum in mogen om daar te lobbyen voor een goed klimaatakkoord.

Dan is er nog Jim. Hij is lid van een andere club: De broeikasgasten, opgezet door een groep universitaire activisten. Jim is nu met Vera op een elektrische scooter op weg naar Kopenhagen. In Kopenhagen sluit hij zich met de andere broeikasgasten aan bij verschillende demonstraties.

Zondag zal Jim met de Broeikasgasten de haven in Kopenhagen blokkeren om druk te zetten. Stijn daarentegen vindt zulke acties zinloos en niet goed. âWil je écht wat bereiken, onderneem dan wel actie, maar doe dat pratend!â Wie bereikt meer, activist Jim of politicus Stijn? Volg het op Doemaarduurzaam.nl!