Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Poging tot tassenrollerij met geweld: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 14-12-2009 9:53:48

WAGENINGEN - Afgelopen vrijdagavond is geprobeerd om een 87-jarige Wageninger van zijn tassen te beroven. Dit ging gepaard met geweld. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden.

De man stond vrijdag 11 december omstreeks 23.10 uur te wachten op het Olympiaplein in zijn woonplaats. In zijn hand had hij een plastic tas met tijdschriften en een handtas. Op dat moment naderden vier personen hem. Dit kwartet zou de man hebben geslagen, geschopt en op de grond geworpen. Geprobeerd zou zijn de tassen van de man weg te nemen. Toen een aantal fietser naderde, vertrok het viertal te voet. De politie werd er bij gehaald. De Wageninger zou bij de poging tot tassenrollerij gewond zijn geraakt (aard van het lestel is nog onbekend). Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.
Van de vier mannen is bekend dat ze allemaal een tenger postuur hebben. Allen zijn 1.60 à 1.65 meter lang. Zij droegen zwarte kleding. Eén van hen had een witte capuchon, muts of sjaal op. Mensen die informatie over dit incident hebben, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 - 7000.
(072356)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verlichtingscontrole: 8 boetes

Publicatiedatum: 14-12-2009 9:53:45

WAGENINGEN- De politie heeft zondagavond 13 december in het kader van de actie `Gelderland verlicht' een verlichtingscontrole gehouden op het Plantsoen. Er werd tussen acht en tien uur gecontroleerd op fietsverlichting waarbij er 8 fietsers een boete kregen. (072983)

Actie 'Gelderland verlicht'
Om het gebruik van fietsverlichting verder te stimuleren en het aantal slachtoffers tegen te gaan, controleert de politie in Gelderland de komende tijd regelmatig op fietsverlichting. Dit kan zijn in de vroege ochtend langs schoolroutes, tijdens avonduren zowel in als buiten stadskernen of controles gericht op uitgaans- en sportgelegenheden. Om het belang van goede fietsverlichting extra kracht bij te zetten, is samen met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) een speciale controleactie opgezet. Bij deze controles bekeurt de politie fietsers die hun verlichting niet op orde hebben, maar zorgt er ook direct voor dat fietsers hun weg `verlicht' kunnen vervolgen en veilig op de plaats van bestemming aan kunnen komen. Alle bekeurde fietsers krijgen namelijk een gratis setje (losse) fietslampjes mee.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee automobilisten beboet na rijden met alcohol
Publicatiedatum: 14-12-2009 9:52:43

EDE/BENNEKOM- Een 45-jarige man uit Wageningen is zondagochtend 13 december tijdens een alcoholcontrole aangehouden op de Lumierestraat in Ede. De automobilist werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Na onderzoek op het ademanalyseapparaat bleek hij met een promillage van 0.78 te hebben gereden. Dat is meer dan de norm van 0.5. Tegen de Wageninger is een proces-verbaal opgemaakt. Een 26-jarige automobilist uit Bennekom werd zondagavond 13 december rond half tien door de politie aangehouden op de Bereklauw in Bennekom. De Bennekommer bleek na controle met een promillage van 0.88 achter het stuur te hebben gezeten. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

(072813-072971)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053