De terminal van Antwerpen heeft een nieuwe naam 14/12/2009 10:04

PR Newswire

LONDEN, December 14 /PRNewswire/ -- Een van de belangrijkse terminals voor petroleumproducten en biobrandstoffen van de Belgische haven van Antwerpen heeft een nieuwe naam: Vesta Terminal Antwerp NV.

De voormalige Nafta (B) terminal is in oktober overgenomen door Mercuria Energy, een van de grootste onafhankelijke energiebedrijven ter wereld, die de naamsverandering aankondigde op 14 december 2009.

Vesta Terminal Antwerp biedt veilige en betrouwbare logistieke diensten aan voor 830 duizend kubieke meter opslagcapaciteit voor petroleumproducten en biobrandstoffen. Dit alles bevindt zich op een strategische locatie in de haven van Antwerpen met een uitstekende toegang tot de zee, weg, spoorweg en pijpleidinginfrastructuur. De terminal is uitgerust om een groot zeeschip en drie sleepboten simultaan te laden en te lossen. De terminal biedt diensten op maat zoals het mengen of verven van producten voor speciale vereisten.

Volgens de haven van Antwerpen ligt 60 procent van de koopkracht van Europa binnen een straal van 500 km. De haven verhandelt gemiddeld 190 miljoen ton maritieme vrachten per jaar, waardoor het de tweede grootste haven van Europa is.

Mercuria Energy is een internationale groep bedrijven die actief zijn in een breed spectrum van wereldwijde energiemarkten, met inbegrip van ruwe aardolie en geraffineerde producten, aardgas, stroom, biodiesel, plantaardige oliën, kolen en koolstofemissies. Het bedrijf bezit ook terminals in Nederland, Estland en V.R. China. Het bezit of least meer dan 30 miljoen barrels opslagfaciliteiten over de hele wereld. Omzet van Mercuria Energy Group in 2008 bedroeg US $47 miljard.

Zie