Gemeente Westvoorne


ATB-parkoers Oostvoornse meer

opening atb parkoers foto site atbwestvoorne.nl

(persbericht)


1e uitgevoerde burgerinitisatief in Westvoorne

In maart 2006 hebben Robin Wagner en Rob van Beek een burgerinitiatief ingediend bij gemeente Westvoorne voor de aanleg van een ATB-parkoers rondom het Oostvoornse meer. Dit is het eerste burgerinitiatief dat de gemeente Westvoorne heeft opgepakt en samen met burgers heeft uitgevoerd.

De initiatiefnemers en de gemeente hebben gezamenlijk gezocht naar sponsors en subsidieverstrekkers voor de financiering van het parkoers. Dit burgerinitiatief heeft eind 2009 een uniek singletrack parkoers opgeleverd. Het traject is uitsluitend bedoeld voor ATB-ers.

Â

De Stichting Probos is gevraagd om een route te ontwerpen. Het uitgangspunt hierbij was om te zorgen voor een duurzame route met weinig onderhoud. De financiering voor de totstandkoming van het ATB-parkoers is voor 40% opgebracht door sponsors, voor 40% door de gemeente Rotterdam via de regeling Bestaand Rotterdams Gebied en voor 20% door de gemeente Westvoorne. De financiering was één van de kritische succesfactoren voor het kunnen uitvoeren van het project. Ook de medewerking van verschillende terreineigenaren en -beheerders bij de aanleg van het parkoers was zoân kritische succesfactor. Het parkoers is dan ook in nauwe samenwerking met hen aangelegd.

Â

In 2009 is gestart met het aanvragen van de vergunningen. Begin september was de laatste vergunning verleend en is meteen gestart met de aanleg. Nu, december 2009, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd burgerinitiatief.

Â

Al voor de officiële opening op 11 december 2009 is druk gebruik gemaakt van het parkoers door ATB-ers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Voor de opening van het parkoers hebben we zelfs Bart Brentjens, voormalig Olympisch kampioen, kunnen verleiden.

Â

Op de website atbwestvoorne.nl kunt u een impressie krijgen van het parkoers en de ervaringen van ATB-ers lezen die het parkoers al hebben afgelegd.