KNHS

Leopold van Asten vijfde in Porto
14 december 2009
Leopold van Asten - Santana B

PORTO (KNHS0 - Terwijl zijn broer Mathijs van Asten de Grote Prijs van Hengelo wist te winnen met Boomer van 't Heike eindigde Leopold van Asten (Duizel) als beste Nederlander in de Grote Prijs van het Portugese Porto. In de tweede manche, die direct op tijd werd verreden en waarvoor zich elf combinaties hadden geplaatst, noteerde Van Asten met VDL groep Santana B wederom een foutloos parcours in de vijfde tijd.

De Zwitser Beat Mändli won de wedstrijd met Louis 162, voor de Italiaanse ruiter Juan Carlos Carcia met Moka de Meskam. Mändli incasseerde voor zijn snelle rit 11.500,-- euro, terwijl er voor Van Asten een geldbedrag van 3.220,-- euro gereed lag. Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Cierania Z, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Seattle en Leon Thijssen (Baarlo) met Olaf noteerden in de eerste manche twee springfouten. Roelof Bril (Westendorp) noteerde met Calover drie springfouten. Henk van de Pol (Knegsel) heeft met Abeltje Z wel eens beter gepresteerd. Hij verliet de piste met 20 strafpunten.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csiporto.com

Uitslag Grote Prijs:


1) Beat Mändli (Zwi) - Louis 162 - 0 / 0 - 40.71
2) Juan Carlos Garcia (Ita) - Moka de Meskam - 0 / 0 - 41.13
3) Dermot Lennon (Ier) - Hallmark Elite - 0 / 0 - 41.14 5) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Santana B (v. Mr.Blue) - 0 / 0 - 45.47

Foto Leopold van Asten en Santana B door: www.melissen.net