Gemeente Doetinchem

Persbericht, 11 december 2009

PERSUITNODIGING: Opening Branche Servicepunt Zorg en Welzijn

Met de ondertekening van het samenwerkingsconvenant op maandag 14 december is het nieuwe Branche Servicepunt Zorg en Welzijn in de Achterhoek een feit. De ondertekening vindt plaats in het UWV WERKbedrijf aan de Terborgseweg in Doetinchem. Pers is van harte uitgenodigd om bij deze officiële opening aanwezig te zijn. Aanvang: 17.00 uur.

Het Branche Servicepunt Zorg en Welzijn is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Doetinchem, de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost Nederland en de vestigingen van het UWV WERKbedrijf in Doetinchem en Winterswijk. Ook het ROC Graafschapcollege en kenniscentrum Calibris zijn bij het Branche Servicepunt betrokken.

Het Branche Servicepunt is vanaf komende maandag fysiek gevestigd is in het UWV Werkbedrijf in Doetinchem en het Werkplein Oost Achterhoek in Winterswijk. Het doel van het servicepunt is allereerst om de instroom in de zorg en welzijnssector te bevorderen. Verder zijn de doelstellingen: het bevorderen van de participatie, het bevorderen van de inzetbaarheid en doorstroom van zittend personeel en het verbeteren van het imago van de sector.

De officiële opening gaat samen met de ondertekening van het samenwerkingsconvenant. Het programma van de openingsmiddag ziet er als volgt uit:

17.00 uur Ontvangst gasten
17.30 uur Welkomstwoord door Jeanne van der Meij, adjunct vestigingsmanager
UWV WERKbedrijf Doetinchem
17.35 uur Toespraak door Gerard Nederpelt, directeur werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost Nederland 17:45 uur Toespraak door wethouder Otwin van Dijk van Doetinchem, mede

namens Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek 17.55 uur Officiële handeling; ondertekening en persmoment 18.00 uur Toast op het succesvolle feit