Politie Gelderland-Zuid

Winkeldiefstal en winkelverbod

Nijmegen, 14-12-2009 o Zondagmiddag hield de politie in Nijmegen in twee supermarkten in het centrum een persoon aan op verdenking van winkeldiefstal. De één kreeg een winkelverbod, de ander had die al.

Rond 17.00 uur werd melding gemaakt van winkeldiefstal in de Molenstraat. Medewerkers hadden een 49-jarige Nijmegenaar op heterdaad betrapt toen hij onder meer snoep en genotmiddelen mee wilde nemen. Agenten namen de verdachte, een bekende van de politie, mee naar het politiebureau voor verhoor. De 49-jarige is ingesloten en in verzekering gesteld. Ook kreeg de man gedurende een jaar een winkelverbod.

Spullen onder jas
Een uur later kreeg de politie wederom een melding vanuit een supermarkt, dit keer in de Molenpoort Passage. Winkelpersoneel had daar een man aangehouden wegens huisvredebreuk. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Nijmegen, had een winkelverbod voor deze winkel maar was toch binnen gesignaleerd.
De politie ging erheen en nam de man, die zich agressief gedroeg, van de medewerkers over. Toen een van de agenten aan de 29-jarige vroeg of hij zijn zakken wilde legen, kwamen onder zijn jas nog eens meer dan 20 artikelen tevoorschijn. Daarom is de Nijmegenaar vervolgens ook aangehouden voor winkeldiefstal.
Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en verhoord. Beide supermarkten deden aangifte.

(08)

Laatst gewijzigd 14-12-2009 10:32 | © Regio Gelderland-Zuid |