Gemeente Zoetermeer

Subsidie voor professionele kunstprojecten

In 2010 kunt u voor de medefinanciering van professionele kunstexposities en -manifestaties subsidie aanvragen bij de gemeente. De subsidie is bedoeld voor activiteiten en evenementen in Zoetermeer, die georganiseerd worden door of rond professionele Zoetermeerse beeldende kunstenaars of kunstorganisaties.
Hoeveel aanvragen?
Om het subsidiegeld gelijkmatig te verdelen zijn er regels opgesteld. Per projectsubsidie vult u een aparte aanvraag in. Van elke aanvrager worden maximaal vijf projectsubsidie-aanvragen gehonoreerd. Voor elke professionele kunstexpositie en -manifestatie kunt u een bijdrage van hoogstens EUR 15.000,- krijgen. Per project wordt ten hoogste 75% van alle kosten door de gemeente gesubsidieerd.

Wanneer aanvragen?
Een projectsubsidie voor een kunstexpositie of -manifestatie vraagt u aan minimaal twaalf weken voor u met uw project start. De aanvraagtermijn sluit op vrijdag 8 oktober 2010. Subsidieverzoeken worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld, waarbij geldt: op=op.

Meer informatie?
Uitgebreide informatie en de digitale aanvraagformulieren vindt u op www.zoetermeer.nl/subsidiebkv. Hier leest u ook de volledige regelgeving over subsidies de Algemene Subsidieverordening Zoetermeer 1999 (ASV-1999).