Gemeente Bolsward


Nieuws
14-12-09

Collectieve Horecaontzegging in Bolsward

Afgelopen vrijdag 11 december jl. ondertekenden Horeca Bolsward, de Koninklijke Horeca Nederland, de politie, het OM en de gemeente Bolsward het protocol Horecaontzeggingen in Bolsward. Een nieuwe manier van samenwerken om overlast en uitgaansgeweld in de Bolswarder horeca tegen te gaan. De bijbehorende website
www.bolsward.nl/horecaontzegging werd deze middag gelanceerd en de eerste sticker werd door burgemeester Vroegindeweij uitgereikt aan Danscafé de Prins. Maar liefst 19 Bolswarder horecaondernemingen werken mee aan dit initiatief.

Op 28 januari 2009 hebben verschillende horecaondernemingen in Bolsward, de politie, de Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Friesland) en de gemeente Bolsward de intentie uitgesproken om samen te werken aan een veiliger uitgaansgebied in Bolsward. Het invoeren van de Collectieve Horecaontzegging is een van de maatregelen die hiervoor wordt ingezet. De Collectieve Horecaontzegging is een initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Friesland. Dit initiatief wordt ondersteund door het OM, de gemeente en de politie.

Iemand die voor overlast zorgt of geweld pleegt in een Bolswarder horecaonderneming kan op deze manier de toegang tot één of meerdere ondernemingen ontzegd worden. Per geval bekijken we of een lokaal-, een collectief- of een gebiedsverbod wordt opgelegd. Het collectieve horecaverbod houdt in dat deze persoon voor langere tijd niet meer welkom is in alle 19 aangesloten horecaondernemingen. Afhankelijk van de aard van het delict kan de duur van de ontzegging oplopen van enkele maanden tot enkele jaren.

Wie doet er mee aan de Collectieve Horecaontzegging?

In Bolsward doen 19 horecaondernemingen mee aan dit samenwerkingsprotocol. De deelnemende horecaondernemingen zijn te herkennen aan een sticker op het raam. Wilt u precies weten welke Bolswarder horecaondernemingen hieraan meewerken? Dit kunt u lezen op de website www.bolsward.nl/horecaontzegging.

Burgemeester mevr. W.Chr. Vroegindeweij, Teamchef van de politie dhr. K. Aalbers, dhr. A. Jongsma van het OM en dhr. F. Heesen voorzitter van de afdeling Friesland Horeca Nederland ondertekenden de verklaring in Danscafé de Prins. Samen met de uitreiking van de eerste sticker en de lancering van de website is de Collectieve Horecaontzegging in Bolsward dan een feit.

Samen zorgen we voor een gezellig en veilig uitgaansleven in Bolsward!