Politie Gelderland-Midden

Schermutseling na betrappen inbreker

Publicatiedatum: 14-12-2009 11:49:28

BENNEKOM - Op een recreatieterrein aan de Panoramaweg in Bennekom is zondagmiddag een schermutseling ontstaan bij een caravaninbraak. Dat gebeurde nadat een 37-jarige Wageninger rond half één de inbreker op heterdaad betrapte. Bij het voorval raakte niemand gewond.

De Wageninger was bezig bij zijn caravan toen hij een klap hoorde. Vervolgens zag hij twee onbekenden bij zijn caravan staan die kennelijk bezig waren in te breken. Na ontdekking sloegen beide inbrekers op de vlucht. De Wageninger wist echter een van hen vast te pakken waarbij een worsteling ontstond. Daarbij zou de inbreker gedreigd hebben met een steekvoorwerp. Doordat de Wageninger van zich aftrapte zag de inbreker kans er ook vandoor te gaan.

Getuigen gezocht
Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 20 a 22 jaar met normaal tot smal postuur, ongeveer 1.75 m lang, kort blond haar een pokdalig gezicht. De man droeg een blauwe trainingsbroek en een witte handschoen aan een van zijn handen. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(072875)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---