Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2009

Twee gewapende overvallen

Hengelo

Het afgelopen weekend, zaterdag de 12e december en zondag 13 december, werden in Hengelo twee gewapende overvallen gepleegd op cafetaria's in Hengelo. Ondanks het feit dat er sprake is van verschillende werkwijzen en signalementen, sluit de politie een samenhang niet uit.

Zaterdagmiddag de 12e werd omstreeks 15.30 uur een overval gemeld op een cafetaria aan de Koekoekweg in Hengelo. Drie personen, waaronder de 35-jarige eigenaresse, werden in de cafetaria door een man bedreigd met een vermoedelijk vuurwapen. Deze verdween daarop met een onbekend geldbedrag uit de kassa. Gezien werd dat de overvaller in een klein paars - blauwe, vermoedelijk Suzuki Alto, stapte die aan de Wielewaalstraat stond en weg reed in de richting van de Beethovenlaan. Een bestuurder zat in de auto te wachten. Het gaat om een vrij lange man van rond de 1m 90 met een fors postuur. Hij droeg een lichtkleurige jas dan wel vest en is tussen de 25 en 30 jaar oud.

Zondagavond de 13e rond de klok van 20.30 uur meldde en 21-jarige werkneemster van een cafetaria aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo, dat zij even daarvoor in de cafetaria was bedreigd. Twee mannen hadden geld uit de kassa meegenomen. Zij vertelde dat zij in een andere ruimte was geweest en toen de deurbel ging, de cafetaria was binnengegaan. Hier zag zij twee mannen waarvan een een greep in de kassa deed. De tweede man bedreigde haar daarop met een mes en de mannen verlieten, met meenemen van een onbekend geldbedrag de cafetaria. Een getuige gaf aan dat hij even voor en ook direct na de overval een grijze Opel Astra opvallend bij de cafetaria had gezien. De mogelijkheid wordt dan ook niet uitgesloten dat de beide overvallers met deze auto zijn gekomen en ook weer zijn weggegaan. Het vermoeden bestaat dat inde auto nog meerdere personen zaten. De auto was na de overval weggereden inde richting van de kruising Oldenzaalsestraat - Castorweg - Beethovenlaan. Een onderzoek in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.

Van de twee overvallers is bekend dat beiden gezichtbedekking droegen waarvan de man die een greep inde kassa had gedaan een muts droeg met voor zijn gezicht een zogenaamde arafat-sjaal. Beide mannen waren niet groot van stuk, tussen de 1 m 65 en de 1m 70 en droegen donkere kleding.

Ondanks het feit dat de werkwijze en ook de signalementen van de daders niet overeen komen, kan de politie niet uitsluiten dat het mogelijk om dezelfde dadergroep gaat. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets meer over de beide overvallen dan wel over de daders kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche op het bureau van de politie Twente in Hengelo. Te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009062003 / 2009062330)