Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-12-2009

Beschonken bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

MOERGESTEL: De hulpdiensten werden zondag om 06.15 uur gealarmeerde in verband met een eenzijdig ongeval op de A58. Een 41-jarige man uit Zwijndrecht was met zijn auto in de sloot geraakt, toen hij in de richting Tilburg reed, en vervolgens een heel stuk doorgeschoven. De bestuurder werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek geen letsel te hebben. Wel was de automobilist onder invloed van alcohol, zo bleek uit een blaastest. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 565 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de binnenstad van Tilburg 4 aanhoudingen verricht, waarvan een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering, twee voor rijden onder invloed en een voor zware mishandeling.

Om 01.15 uur is een 29-jarige vrouw uit Poppel aangehouden voor rijden onder invloed op de Paleisring. Bij aanspreken rook vrouw naar alcohol. Uit een ademanalyse kwam op het politiebureau een uitslag van 340 ug/l. Ze is met een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.
Op de Noordhoekring werd even na 02.00 uur een automobilist staande gehouden die even daarvoor met hoge snelheid het centrum in was gereden. De 23-jarige beginnend bestuurder uit Tilburg bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 270 ug/l op de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en is in vrijheid gesteld met een proces-verbaal
Even voor 03.00 uur werd een 23-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer was erg agressief, had een snee in zijn bovenlip en zijn kleding was bebloed. Hij gaf aan dat hij een van zijn tanden kwijt was en dat een andere tand door zijn lip zat. Het slachtoffer werd kort na de mishandeling onwel en moest per ambulance naar het ziekenhuis
overgebracht worden. De man verloor in de tussentijd meerdere malen het bewustzijn. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld en komt in aanmerking voor 'een weekendje weg'. De politie nam van meerdere getuigen verklaringen op.

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

TILBURG: De politie hield zondag op de Ringbaan-Zuid een 22-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aan voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 795 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na uitdelen kopstoot en bedreiging met schop

TILBURG: De politie kreeg zondag om 01.15 uur melding van een
vechtpartij in de Drijverstraat. Hierbij zou een kopstoot zijn uitgedeeld. Bij arriveren van de politie verklaarde een 41-jarige man uit Tilburg dat hij een kopstoot had uitgedeeld aan een man, nadat hij door een groep van 6 personen was aangevallen.
Een 47-jarige man uit Tilburg verklaarde dat hij en zijn gezin de vriendin van de man een lift hadden gegeven. Toen ze aankwamen bij de woning van de man, zou hij de Tilburger een kopstoot hebben gegeven en hen meerdere malen met een schop hebben bedreigd. De politie trof in de auto van de verdachte een schop aan.
De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek hij in bezit van enkele XTC-pillen en 5,4 gram cocaine. De drugs zijn in beslag genomen.
De aangever is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij bleek enkel een wondje op zijn neus te hebben. Van hem zal later aangifte worden opgenomen. Van de getuigen zal ene verklaring worden afgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-12-2009 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |