Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 14-12-2009

Beroofd

UTRECHT Op de Minrebroederstrtaat vond zondagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een meisje het slachtoffer.

Een 17-jarig meisje uit Zetten liep rond 16.10 uur over de Minrebroederstraat toen zij werd aangesproken door een man. De man vroeg haar of zij geld kon wisselen. Toen het slachtoffer de man wilde helpen greep hij haar geld en rende weg in de richting van de Neude. De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt; negroïde man, ongeveer 1.70 mtr. lang. Hij droeg een lange zwarte leren jas, een blauwe baseballcap met een goudkleurige rondje op de klep.

Verder droeg de verdachte een zilveren ketting met een ankertje om zijn nek en had hij een gouden tand. Heeft u informatie of herkent u het signalement, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Minister Talmastraat een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 66-jarige automobiliste uit Utrecht reed omstreeks 13.10 uur over de Minister Talmastraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een andere auto aanrijden. De vrouw moest uitwijken voor de auto en reed tegen een geparkeerd voertuig aan. Door de aanrijding raakte en vrouw in de auto van de 66-jarige vrouw gewond. Zij moest voor onderzoek met nekklachten naar het ziekenhuis.

Vuurwapenen inbrekers werktuigen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 13 op maandag 14 december een man aangehouden. In zijn auto werden inbrekerswerktuigen en een vuurwapen aangetroffen.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 01.20 uur een auto op de Verlengde Vleutenseweg. De bestuurder moest een blaastest afleggen maar had niet gedronken. Omdat de 41-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) een wazig verhaal had van wie de auto was en zijn signalement sterk overeen kwam met die van een woninginbreker, besloten de agenten om in de kofferbak van de auto te kijken.

Hierin lagen diverse inbrekerswerktuigen en twee kentekenplaten van een andere auto. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit de auto kwam ook een sporttas. In de tas zat onder andere een bivakmuts en een vuurapen. De politie onderzoekt wat de man op zijn kerfstok heeft.

Straatroof

UTRECHT Op de Admiraal Helfrichlaan vond zondagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 44-jarige vrouw uit Ede (Gelderland) liep rond 20.55 uur over de Admiraal Helfrichlaan. Achter de vrouw liep een jongen. De jongen greep plotseling naar de tas van de vrouw en rende weg. De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdacht luidt; jongen, getinte huidskleur, 16 a 18 jaar, 1.60 1.70 mtr. lang, normaal postuur en kort krulletjes haar. Hij droeg een zwarte trui en een blauwe spijkerbroek.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.