Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 december 2009

Met ruim 1,8 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Losser

Een 48-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 14 december zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 14 december omstreeks 00.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Gronausestraat in Losser, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 48-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009062366)

Controle verlichting

Twente

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op zondag 13 december tussen 18.00 uur en 21.15 uur controleerde de politie fietsers en automobilisten op de Gronausestraat en de Hengelosestraat in Enschede op het gebruik van de juiste verlichting. Van de 45 gecontroleerde fietsers/automobilisten hadden 18 de verlichting niet in orde. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers! (2009062329)

Vrouw beroofd van haar handtas, politie zoekt getuigen Enschede
Een 33-jarige vrouw uit Enschede werd zondagavond 13 december beroofd van haar handtas, politie zoekt getuigen.

Zondagavond 13 december omstreeks 19.20 uur kreeg de politie melding van een beroving op de Parkweg in Enschede. Een 33-jarige vrouw uit Enschede had op het Stationsplein in Enschede net geld gepind en fietste in de richting van de Parkweg. Op de Parkweg werd de vrouw van haar fiets geduwd en raakte gewond. Toen de vrouw op de grond lag werd zij door de dader beroofd van haar handtas. De dader fietste na zijn daad weer in de richting van het station op een zwarte fiets. De dader had het volgende signalement: . Tussen de 25 en 30 jaar oud . Hij droeg een donker glimmende jack, mogelijk een bomberjack . Donkere spijkerbroek
. De man had vermoedelijk een buitenlands uiterlijk

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of herkennen de man aan het signalement. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009062320)

Scooterrijder gewond na aanrijding Enschede
Een 23-jarige scooterbestuurder uit Enschede raakte zondagavond gewond na val van zijn scooter.

Zondagavond 13 december omstreeks 23.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronausestraat in Enschede. Bleek dat een 23-jarige man met een bijrijder op de scooter reed op de Gronausestraat. Vermoedelijk reed de 23-jarige tegen de stoeprand van de busbaan en ging onderuit. De 23-jarige bestuurder raakte gewond na de val, de passagier liep hierbij geen letsel op. De 23-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009062363)

Vrouw gewond na poging beroving Enschede
Een 58-jarige vrouw uit Enschede raakte zondagavond 13 december gewond, nadat bij haar getracht werd haar tas te beroven.

Zondagavond 13 december kreeg de politie melding van een poging beroving, waarbij één persoon gewond was geraakt. Bleek dat een 58-jarige vrouw vanuit het centrum van Enschede op de Boulevard 1945 fietste. Ter hoogte van het flatgebouw "Marquant"werd de vrouw van haar fiets geduwd. Door de val raakte de vrouw gewond. De dader probeerde nog de tas van de vrouw weg te nemen, wat niet lukte. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De dader had het volgende signalement: . Blanke man
. Tussen 20 en 25 jaar oud . Hij droeg een bruin / grijs geblokte jas . en een donker kleurige muts

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van gepoogde beroving of herkennen de dader aan het opgegeven signalement. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009062358)

Huisverbod uitgereikt

Overdinkel

Een 21-jarige man uit Overdinkel heeft zondag 13 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van geweld tegen zijn ouders. (2009062164)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uit huisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uit huisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Inbrekers overlopen, politie zoekt getuigen Hellendoorn
Zondag 13 december omstreeks 05.00 uur werd er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Dorpstraat in Hellendoorn. De bovenwonende eigenaar van de horecagelegenheid werd wakker door de geluiden en ging een kijkje nemen. De inbrekers gingen er snel vandoor. Daarbij hadden ze de kluis, computer en een geldbedrag meegenomen. Een auto met daarin de kluis bleef achter. De drie daders zijn ontkomen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of hebben de laatste dagen enkele personen verdacht zien ophouden om het pand. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Nijverdal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009062185)




Politie Twente