Rijksvoorlichtingsdienst

Eurlings start uitvoering 2e Spoedaanpak project en nieuwe VanAnaarBeter -campagne

Minister Eurlings heeft vandaag het startsein gegeven voor de aanleg van spitsstroken op de A9 Holendrecht-Diemen, ,één van de dertig spoedaanpak projecten. Hij deed dit door, samen met VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes, Bouwend Nederland voorzitter Elco Brinkman en Directeur-Generaal Rijkswaterstaat Bert Keijts, het bouwbord langs de A9 te onthullen en de tweede Spoedaanpak schop in de grond te steken.

Spitsstroken A9 Holendrecht - Diemen

Het A9-traject Holendrecht-Diemen is één van de dertig knelpunten op het wegennet die versneld worden aangepakt. Bijna elke dag staan er 's ochtends en 's avonds files, zowel richting Amstelveen en Schiphol als richting Amersfoort. Om het verkeer vlotter en veiliger door te laten stromen gaat Rijkswaterstaat de vluchtstroken van de A9 tussen Holendrecht en Diemen in beide richtingen versneld inrichten als spitsstroken. Samen met andere spoedaanpakprojecten in Noord-Holland verbetert hiermee de doorstroming in de regio. De werkzaamheden duren tot juli 2010.

Spoedaanpakcampagne

Minister Eurlings gaf tevens de aftrap voor de nieuwe landelijke vanAnaarBeter -campagne "30 schoppen in de grond" die de weggebruiker duidelijk maakt dat er in 2010 veel wegwerkzaamheden te verwachten zijn. Onder meer een tv- en radiocommercial en advertenties in de landelijke dagbladen zijn onderdeel van de campagne. Informatie over werkzaamheden is ook te volgen op Twitter: @VanAnaarBeter.

De campagne verwijst naar mogelijkheden om de verkeershinder te beperken. Met hetzelfde doel werkt Rijkswaterstaat nauw samen met belangenorganisaties. Naast informatieverstrekking zet Rijkswaterstaat ook in op goede afstemming met andere wegbeheerders over hun werkzaamheden, slim bouwen door aannemers en mobiliteitsmanagement om de verkeershinder als gevolg van werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Ruim 65 % beroepsbevolking verkiest thuiswerken boven file

Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Rijkswaterstaat blijkt dat twee op de drie werkende Nederlanders thuiswerken een geschikt middel vinden om files te vermijden.. Dit sluit aan bij de eerste van een serie regionale themacampagnes onder de noemer "thuiswerken". Deze loopt tot begin 2010. Daarna volgen nog andere themacampagnes om de aandacht te vestigen op alternatieven voor files.

Spoedaanpak wegen

De aanleg van spitsstroken op de A9 Holendrecht-Diemen is onderdeel van de Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat voor mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden daadwerkelijk voor mei 2011 opgeleverd.

Meer infomatie op www.rijkswaterstaat.nl en www.vananaarbeter.nl

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed