Hogeschool Windesheim

Persbericht, 14 december 2009

Op 9 december tekenden Windesheim en de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) een samenwerkingscontract tijdens het symposium 'Beachvolleybal - zand tot nadenken'. Zij gaan samenwerken om beachvolleybal te voorzien van een inhoudelijke kwaliteitsimpuls.

Verbinding beachvolleybal met onderwijs
Veel gemeenten en verenigingen spelen met het idee om accommodaties voor deze zomersport aan te leggen, maar zitten nog met veel vragen, zoals de vraag aan welke voorwaarde een dergelijke accommodatie moet voldoen. De School of Human Movement & Sports van Windesheim en NeVoBo gaan samenwerken om niet alleen dergelijke praktische vragen te beantwoorden, maar ook om de verbinding met het onderwijs te leggen.

Onderdeel van curriculum
De samenwerking vindt plaats op de projecten: de ontwikkeling van een activiteitenreader voor beachvolleybal, de ontwikkeling van het train-the-trainerprogramma, en de positionering van en werving voor de traineropleiding VT 2 Beach. Tijdens het symposium kwam aan de orde hoe beachvolleybal onderdeel uit kan maken van het curriculum van sportopleidingen. Door de samenwerking kan Windesheim studenten van de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding opleiden tot beachvolleybaltrainers. Zij kunnen vervolgens bij verenigingen of op scholen aan de slag en in opdracht van NeVoBo clinics aan bedrijven geven.

Ondertekening
Het samenwerkingscontract is ondertekend door Bram Donkers, directeur van de School of Human Movement & Sports van Windesheim en Michel Everaert, adjunct-directeur van NeVoBo.