Gemeente Hellevoetsluis


Raad stelt krediet beschikbaar voor investeringen sportcomplex De Eendraght

Sportfondsen Hellevoetsluis (SFH) heeft in de contractperiode 2004 t/m 2008 een positief saldo weten te behalen. In het contract dat de gemeente met Sportfondsen heeft, is vastgelegd dat bij een eventueel positief resultaat het bedrag aan de gemeente ter beschikking wordt gesteld, tenzij de gemeente anders beslist.

Sportfondsen heeft de gemeente gevraagd een gedeelte van het positieve resultaat in te zetten voor investeringen die ten goede komen aan de voortgang van het zwembad en de andere ruimten binnen "De Eendraght". Het gaat hierbij om investeringen als uitbreiding van het peuterbad, vervangen van de buisdouche en het aanpassen van de verlichting en beplanting in het zwembad. Maar ook voor het vervangen en uitbreiden van de camerabewaking en bijvoorbeeld het vervangen van (kantoor)meubilair in de vergaderzalen. De laatste ingrijpende veranderingen in het zwembad hebben in 1997 plaatsgevonden.

De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft op 10 december ingestemd met het voorstel om EUR 195.000,- in te zetten voor bovengenoemde investeringen in sportcomplex 'De Eendraght'. De rest van het positieve resultaat wordt wel teruggevorderd, ten gunste van de algemene middelen.

12/14/2009