Gemeente Assen


Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart

Assen, 14 december 2009

Stemmentellers en stembureauleden gezocht
De gemeente is op zoek naar enthousiaste mensen die op 3 maart zitting willen nemen in een stembureau en mensen die 's avonds willen helpen tellen. Wilt u de verkiezingen eens van een andere kant meemaken? Meldt u dan voor 18 december aan als stembureaulid of teller.

Lid stembureau
Stembureauleden houden zich bezig met de administratie van kiesgerechtigden. Van u wordt verwacht dat u op 3 maart overdag en 's avonds beschikbaar bent. De stembureauleden rouleren onderling zodat iedereen regelmatig pauze heeft. Bent u 18 jaar of ouder, kunt u goed met mensen omgaan, onder tijdsdruk werken en heeft u enige administratieve ervaring? Dan komt u in aanmerking voor de functie van stembureaulid.

Stembureauleden ontvangen een vergoeding en er wordt gezorgd voor eten en drinken. In februari organiseert de gemeente instructiebijeenkomsten voor alle stembureauleden. Als u zich heeft aangemeld maar in eerste instantie niet wordt geplaatst, komt u op de reservelijst. Mochten er vacatures ontstaan, dan worden mensen van de reserveplaats benaderd om alsnog zitting te nemen in een stembureau. Dit kan tot kort voor of op de verkiezingsdag.

Stemmentellers
Stemmentellers helpen na sluiting met het tellen van de stemmen. Dit gebeurt van 21.00 tot ca. 23.00 uur op het stembureau. Met name jongeren vanaf 17 jaar nodigen wij van harte uit om te komen tellen. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Ook de tellers krijgen vooraf instructie.

Belangstelling?
Mail dan voor 18 december naar info@assen.nl, vermeld of u stembureaulid of teller wilt zijn, uw naam, adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer. Meer informatie op telefoon: 0592 366911.