Openbaar Ministerie

Straf geëist tegen voormalig schooldirecteur wegens verduistering

10 december 2009 - Arrondissementsparket Alkmaar

De officier van justitie in Alkmaar heeft donderdag een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een taakstraf van 240 uur geëist tegen een voormalig schooldirecteur. Die wordt ervan verdacht in zijn toenmalige functie bijna een half miljoen euro te hebben verduisterd, tussen mei 2000 en mei 2007. Het gaat om geld dat binnenkwam op een rekening van de overkoepelende stichting waartoe ook zijn school behoorde. Het betrof een rekening waarvan anderen niet op de hoogte waren.

De 61-jarige verdachte uit de gemeente Medemblik heeft het geld onder meer besteed aan een auto, een verbouwing en allerlei dagelijkse uitgaven. De officier neemt het de verdachte kwalijk dat die op grove wijze misbruik heeft gemaakt in het in hem gestelde vertrouwen. Hij heeft gelden aangewend om er zelf beter van te worden. Ook gemeenschapsgelden, zoals subsidie.

De officier heeft in zijn eis rekening gehouden met het feit dat de verdachte geen strafblad heeft, ontslagen is en zijn huis heeft moeten verkopen. Verder heeft de verdachte spijt betuigd en is hij bezig het geld terug te betalen.

De rechtbank in Alkmaar doet op 24 december om 13.30 uur uitspraak.