Gemeente Stadskanaal

De brink in Onstwedde wordt heringericht en zal ook een Toeristisch Overstap Punt (TOP) krijgen. Het gemeentebestuur van Stadskanaal stemt in met het herinrichtingsplan en stelt 60.000 euro beschikbaar.

Het herinrichtingsplan voor de brink is bedoeld om de leefbaarheid van het dorp Onstwedde te bevorderen. Bovendien voorziet het in een toeristisch recreatieve voorziening. Op de brink komen nu meer en betere mogelijkheden voor het houden van (dorps)activiteiten. Ook worden de wandelmogelijkheden vergroot en ontstaat een adequaat onderhoudsniveau.

In Onstwedde is het initiatief genomen door de Stichting Ocrea, die de belangen van de bewoners behartigt. Als de werkzaamheden aan de brink voor 1 september volgend jaar zijn uitgevoerd, ontvangt Onstwedde het predicaat `Kern met Pit' en wint Ocrea een prijs van 1000 euro.

Ocrea zal, in overleg met Stadsbeheer van de gemeente Stadskanaal, bepaalde werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren, in de vorm van vrijwilligerswerk. De onderbegroeiing, de kiosk en een drietal bomen op de brink worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komen parkeerplaatsen, paden en veel gras. Ook wordt een 1 kilometer lang wandelpad aangelegd door en langs het dorp Onstwedde.
* 14 december 2009