Gemeente Stadskanaal

Het college wil de regels voor de starterslening verruimen. Het bedrag van de totale verwervingskosten wordt verhoogd van 180.000 euro naar 225.000 euro. Daardoor kunnen meer starters van de starterslening gebruikmaken.

Starterslening

De starterslening is op 1 mei 2008 in werking getreden. De gemeente besloot 300.000 euro beschikbaar te stellen voor inwoners die voor het eerst een woning willen kopen en niet in aanmerking komen voor een reguliere financiering van de totale koopsom. Zij kunnen gebruikmaken van de starterslening tot een maximum van 36.000 euro.

Doel starterslening

Het doel van de lening is de lokale woningmarkt bereikbaar te maken voor starters op de woningmarkt. Het gaat om een lening voor de aanschaf van zowel nieuwe als bestaande woningen. De starterslening wordt verstrekt als een tweede hypotheek. De eerste drie jaar betaalt de starter geen rente en aflossing. GeĂŻnteresseerde inwoners kunnen een aanvraagformulier verkrijgen bij de gemeente of naar de starterslening informeren bij hypotheekverstrekkers of makelaars.

De gemeenteraad moet de gewijzigde verordening vaststellen.
* 14 december 2009