Politie Hollands Midden

Leiden - Pogingen inbraak in woningen

Leiden, 14-12-2009 o In de periode van 8 december tot en met 13 december zijn er in verschillende huizen aan de Lorentzkade in Leiden poging tot inbraak gepleegd. Via de voordeurraampjes heeft men geprobeerd de woning binnen te treden.

Glasgerinkel, wees alert Regelmatig wordt er door een steen door een ruit heen te gooien ingebroken in woningen. Soms zijn er getuigen die glasgerinkel hebben gehoord, maar geen kijkje hebben genomen om te zien wat er gebeurd is. De politie vraagt bewoners alert te zijn op glasgerinkel en altijd even te kijken of het mogelijk met een inbraak te maken heeft. Door alert te reageren op glasgerinkel bij een inbraak en de politie te bellen kan de politie snel aanwezig zijn en de daders mogelijk in de kraag vatten.

Voorkom inbraken Draai de deur op slot wanneer je de woning verlaat, laat geen ramen en deuren open. Wanneer je voor langere tijd weggaat, zorg voor een tijdschakelaar op de verlichting, laat iemand de post weghalen en controleer al het hang- en sluitwerk. Stuur een kaartje naar de politie zodat zij een extra oogje in het zeil kan houden tijdens de vakantie, zie op www.politie.nl/hollands-midden de button Vakantiekaart.