Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek opzettelijke stroomstoring

Nijmegen, 14-12-2009 o De politie in Nijmegen onderzoekt de aanleiding tot de stroomstoring van zaterdag 12 december. Die avond viel rond 22.00 uur de stroom in grote delen van Nijmegen uit. Forensisch onderzoekers hebben zaterdagavond nog een sporenonderzoek uitgevoerd waarbij aanwijzingen zijn gevonden die wijzen op opzettelijke vernieling.

Voor meerdere wijken in Nijmegen rond de Tarweweg, viel de stroom zaterdag een paar uur geheel uit. Na een uur kon stroomleverancier Liander dit door omleidingen beperken tot 2500 huishoudens. Tot in de verre omtrek, buiten Nijmegen, is de storing wel waargenomen, doordat bijvoorbeeld lampen kort knipperden.

Opzet
Om inwoners van Nijmegen te informeren stuurde de politie een SMS waarin een ontploffing werd gemeld in een transformatorhuis aan de Tarweweg als oorzaak van de stroomstoring. Forensisch onderzoekers hebben rond het transformatorhuis diezelfde nacht een sporenonderzoek gehouden. Sporen die veilig zijn gesteld die nacht wijzen op een vermoedelijk opzettelijke vernieling. Het gaat hierbij onder andere om een metalen pijp die mogelijk een rol heeft gespeeld bij het veroorzaken van de stroomstoring.

Oproep
Zondag hield de politie aanvullend op het sporenonderzoek nog een buurtonderzoek. Door de maatschappelijke impact van dit misdrijf, komt de politie graag in contact met mensen die meer informatie hebben, die een bijdrage kan leveren aan het onderzoek. Mocht u weten wie verantwoordelijk kan zijn voor deze vernieling met stroomstoring als gevolg, neemt u dan contact op met de Districtsrecherche van Nijmegen via het telefoonnummer 0900-8844. U kunt uw tips ook anoniem doorgeven via het telefoonnummer 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 14-12-2009 13:50 | © Regio Gelderland-Zuid |