Delta


---

Sloecentrale draait op volle kracht

Middelburg, 14-12-2009

De Sloecentrale, gelegen in Vlissingen-Oost, draait op volle kracht. Aannemer Siemens AG heeft de centrale formeel overgedragen aan DELTA en EDF op 13 december om 12.00 uur. Uit de finale tests blijkt dat de centrale optimaal presteert. DELTA en EDF bezitten ieder 50% van de aandelen.

De elektriciteitscentrale bestaat uit twee aparte units die ieder 435 MW leveren. Dat komt overeen met het verbruik van ruim twee miljoen huishoudens. Het rendement van de centrale is uitzonderlijk hoog en bedraagt 59%. De Sloecentrale maakt gebruikt van de nieuwste gasturbinetechnologie waardoor de uitstoot van CO2 ruim 25% minder is dan bij bestaande elektriciteitscentrales.

DELTA-ceo Peter Boerma is trots op de nieuwe centrale die binnen twee jaar werd opgeleverd: "Met de investering is EUR 550 miljoen gemoeid, die investering gaat ons nu een stevig rendement opleveren en daarnaast biedt de centrale werk aan ongeveer 40 mensen." EZ-minster van der Hoeven verricht de officiële opening van de centrale op 12 februari 2010.